Odloženo otvaranje pretresa za napad na advokaticu optuženom iz Despotova

1661
Foto: Dnevnik

NOVI SAD: U novosadskom Osnovnom sudu je odloženo otvaranje glavnog pretresa Srbi S. (72), s boravištem u Despotovu, kod Bačke Palanke, optuženom za ometanje pravde.


Taj penzionisani farmaceutski tehničar je otkazao dosadašnju punomoć advokatskoj kancelariji koju je angažovao da ga brani, a drugi branilac tražio je da mu se u takvoj situaciji dozvoli vreme da se pripremi za odbranu svog klijenta.

Sudija Jelena Vranješević Tovilović zakazala je sledeće ročište za 14. januar naredne godine.

Okrivljeni je priveden iz pritvora, koji mu je produžen krajem prošlog meseca.

Po navodima optužnog akta, Srba S. se tereti da je 4. septembra, oko podneva, u zgradi novosadskog Osnovnog suda nasrnuo na advokaticu dr Enike Veg (65) i time je ometao u njenom obavljanju advokatske službe.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Incident se dogodio u hodniku na drugom spratu sudske zgrade, ispred kancelarije sudske uprave, kada optuženi je bio u sobi 257, a tom prilikom nije imao zakazano suđenje. S obzirom na to da su vrata bila otvorena, on je video kada je dr Veg prolazila hodnikom.

Kako se navodi u optužnom aktu, koji zastupa zamenica osnovnog tužioca Tijana Božović Mišić, okrivljeni je, navodno, ugledavši advokaticu u sudskom hodniku, za njom povikao: „Eno je Enike”, a zatim joj je prišao i snažno zamahnutom pesnicom je udario po licu. Advokatica je zbog udarca izgubila ravnotežu, a prilikom pada je polomila neke kosti i imala je podlive ispod oka i na obrazu, kao i prelom grudnog pršljena.

Na osnovu medicinske dokumentacije, utvrđeno je da je dr Veg tada zadobila teške povrede.

Srbi S. se pripisuje da je posle navedenog događaja utekao iz Palate pravde, a pronađen je i lišen slobode sutradan, odnosno 5. septembra, u Beogradu i sproveden u novosadsku policiju.

Tim povodom, Advokatska komora Vojvodine pozdravila je brzu reakciju Tužilaštva i policije i uspešno identifikovanje i lišenje slobode osumnjičenog. Komora je najavila da će s velikim interesovanjem pratiti tok suđenja u nadi da će pravovremena reakcija države u tom predmetu sprečiti buduće moguće napade na advokate.

Podsetimo, po nezvaničnim saznanjima, advokatica je svojevremeno zastupala stranku na suprotnoj strani u sporu koji je vodio Srba S. Kako nezvanično saznajemo, radi se o čoveku koji se dugo parničio u više sporova, a bar jedan od njih veće vrednosti je izgubio. Često se mogao sresti po hodnicima sudova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here