Održan festival „Ruka ruci, zaigraj“

Folklor - veterani u akciji

611

Od Dijane Zimonja, predsednice „Korena“ saznali smo dešavanja na festivalu folkloraša-veterana održanog u Gradskom bioskopu.


– U subotu 20.4.2019. godine održani su treći susreti veterana folklora pod nazivom „Ruka-ruci, zaigraj“. Učesnika je bilo oko 350, imali smo goste iz Mladenova, Ratkova, Apatina, Novog Sada, Bačkog Gradišta, Kaća, Banjaluke, Šamca, Beograda, Despotova, Boljevca, Beočina, Ivanjice, Ravnog Sela, Sremske Kamenice, Kraljeva, Zlatibora, Bjeljine, Rudovaca, Barajeva, Petrovca na Mlavi, Mirosaljci, Zalkuse…

– Svaki ansambl se predstavio sa tradicionalnim igrama širom Srbije, a neke od njih su: Igre iz Binačke Morave iz Leskovca, Starogradske igre Vranja, Bunjevače igre, Igre iz Kobišnjice, Igre iz Niša, Igre iz Gruže, Metohije, Crnorečja.. itd.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Zahvaljujemo se Turističkoj ogranizaciji Bačka Palanka, Opštini Bačka Palanka, Kulturnom Centru Bačka Palanka, Pivari Karlsberg Čelarevo, OŠ „Sveti Sava“, SPD „Boton“, Portalu „BAP VESTI“, Đukić Trejdu Novi Sad, PUR Jelena JMS, Farmi Ristić, „Excellent“ Školi stranih jezika, Đokinom Cvetu….

Za sledeću godinu smo već odredili datum za festival, održaće se 4. aprila pošto je i četvrti po redu. Očekujemo podjednako dobru organizaciju kao i ove godine i svakako veći broj učesnika na festivalu, a naravno i dobre i pozitivne komentare kojih je ove godine bilo u izobilju.

– Što se tiče Korena trenutno nemamo pauzu, nastavljamo već ove nedelje sa radom na pripremama za predstojeće nastupe: 1. 5. 2019. kao i svake godine imamo priliku da nastupamo u Karađorđevu, 12. 5. 2019. Letenka, sportski dani Veterana, 25. 5. 2019. Beogradski Manifest, i polako se pripremamo za nastup u Ohridu u Severnoj Makedoniji, koji nam se približava u junu mesecu, gde ćemo predstavljati našu zemlju, a ujedno i opštinu na njihovom festivalu.

– Ovom prilikom želim da se zahvalim mojim dragim članovima, na nesebičnoj predanosti koju su pokazali kao i timskom radu oko organizacije festivala.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here