Održan Novogodišnji đinđuveraj (FOTO)

Unikatni nakit od gline, konca ali i kovanog novca

930

BAČKA PALANKA: Sajam unikatnog ručno rađenog nakita održan je juče (28.12.) u kafe baru „Pardon“.


Ove godine okupilo se sedam izlagača iz Novog Sada i Bačke Palanke, a kao i na svakom Đinđuveraju, i na ovom mogli smo da vidimo kreativce koji svojom ručnom izradom raznih komada nakita oduševljavaju posetioce.

Tamara Jožić iz organizacije sajma kaže da je činjenica da u većim gradovima postoje veći sajmovi i da se velik broj izlagača odlučuje radije za njih zbog većeg prometa. Ipak, kako kaže, u Bačkoj Palanci nema često ovakvog tipa prodaje, pogotovo ne u kafićima.

„Mi smo jedini koji to rade i mislim da baš zbog toga prodaja može da bude i više nego dobra“, kaže Tamara.

Metal, polimerna glina, konac, samo su neki od materijala koji se koriste u izradi nakita, a nama je zapao za oko nakit izrađen od kovanog novca. Milan Medić iz Novog Sada izrađuje prstenje od kovanog novca, a interesantne ogrlice koje su mnogima privukle pažnju izrađene su od viljuške.

„Počelo je tako što sam sebi hteo da napravim prsten od novčića. Istopio sam novčić, ali u početku to nije izgledalo kako sam ja zamislio. Pratio sam razne tutorijale, bio uporan, i evo već tri godine pravim nakit. Prstenje je od kovanica koje imaju na sebi neki zanimljiv motiv i šaru“, kaže Milan za BAP VESTI.

On dodaje da ima dosta ulaganja u ovaj posao, ali da može lepo i da zaradi.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here