Održan Sajam unikatno ručno rađenog nakita

18. Đinđuveraj u centru Bačke Palanke

1071

BAČKA PALANKA: U centru Bačke Palanke danas je održan 18. „Đinđuveraj”, sajam unikatno rađenog nakita.


Sajam ove godine nije bio celodnevan, kao ranije, već su organizatori, na sugestije nekih od učesnika, „Đinđuveraj“ organizovali od 9.30 do 15 sati.

Lep i sunčan subotnji dan doprineo je dobroj poseti na 22 štanda, a osim što je bilo nakita za svačiji džep, ove godine po prvi put posetioci su mogli da poprave svoj pokidani nakit.

U saradnji sa sugrađankom, kreativkom Inom Popović koja je čest učesnik sajma organizovana je besplatna popravku oštećenog nakita. Svi sugrađani kojima su negde po fiokama i kutijama za nakit neki možda omiljeni komadi koji dugo stoje oštećeni mogli su ga poneti, a Ina je za svojim štandom pod nazivom „Nakit Markiza“ pokušavala da ga popravi i osposobi za nošenje.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Jedan od posećenijih štandova zasigurno je bio štand učenika trećih i četvrtih razreda OŠ „Sveti Sava“ iz Bačke Palanke. Oni su na časovima likovne kulture, ručno izradili u ukrasili nakit pa se tako kod njih moglo kupiti šarenih lančića, narukvica, prstenja, broševa…

Učiteljica četvrtog razreda Ankica Damjanov bila je tu da pomogne, a đaci su se odlično snašli i po vrlo pristupačnim cenama ponosno prodavali ono što su napravili.

„Sve što su deca radila je od prirodnog materijala, papir i koža uglavnom. Na časovima likovne kulture jedan deo đaka se bavio izradom, drugi deo ukrašavanjem“, rekla je učiteljica.

Što se tiče iznenađenja za učesnike sajma, sa njima se družila ekipa Tip Top Shop-a. Naši sugrađani koji su i osnivači pomenutog sajta objasnili su kreativcima kako mogu da se priključe njihovoj onlajn prodavnici koja je specijalizovana za trgovinu unikatnim predmetima ručne izrade i svakako upriličiti za njih i neke od pogodnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here