Održana radionica o vršnjačkom i digitalnom nasilju

Prva radionica Fondacije "Tijana Jurić" održana je juče u OŠ "Vuk Karadžić"

3160

BAČKA PALANKA: U četvrtak, 27. septembra, u amfiteatru Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci, održana je prva radionica Fondacije „Tijana Jurić“.


Radionicu je učenicima sedmih i osmih razreda održao osnivač Fondacije, gospodin Igor Jurić, a tema je bila bezbednost na internetu. Učenici su sa Igorom podelili svoja iskustva u vezi sa internetom i načinom na koji ga koriste i čuvaju svoju privatnost odnosno bezbednost.

U toku radionice, kroz kratke filmove snimljene na osnovu istinitih događaja, predstavljene su im sve potencijalne opasnosti i zamke virtuelnog sveta, te načini kako da se od njih zaštite.

Fondacija „Tijana Jurić“ bavi se podizanjem svesti javnosti kroz edukativne radionice i projekte o svim vidovima nasilja i trgovine ljudima. Sporazum o saradnji Fondacije i Opštine Bačka Palanka potpisan je prošlog meseca i podrazumeva održavanje radionica u svim školama i predškolskoj ustanovi na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Podršku održavanju prve radionice pružili su svojim prisustvom predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski i predstavnici Opštine zaduženi za obrazovanje i rodnu ravnopravnost.

[wonderplugin_slider id=26]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here