Održano takmičenje iz istorije učenika gimnazije i osnovnih škola

U organizaciji Društva nastavnika Bačke Palanke

1130

BAČKA PALANKA: U okviru obeležavanja Stogodišnjice od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918 – 2018. u Bačkoj Palanci danas (17.11.) u velikoj sali zgrade društveno–političkih organizacija održano je takmičenje u poznavanju istorije na temu 100-godišnjica od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.


Peto po redu takmičenje organizovalo je Društvo nastavnika istorije iz Bačke Palanke, a teme takmičenja su uvek vezane za nacionalnu istoriju. Pošto se ove godine obeleževa Stogodišnjica prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, to je bila tema ovogodišnjeg takmičenja.

Dr Predrag M. Vajagić

„Učenici su se tokom jeseni spremali za ovo takmičenje iz dodatnog materijala, danas su rešavali test vezan za taj materijal. Učestvovalo je oko 60 učenika iz svih osnovnih škola sa teritorije naše opštine i iz Gimnazije „20. oktobar“, s tim što ove godine imamo goste iz susedne opštine Bač“, rekao je dr Predrag M. Vajagić ispred Društva nastavnika istorije Bačke Palanke.

Ovo takmičenje je, kako kaže organizator, afirmativnog karaktera, svi učenici su već, samim tim što su se prijavili, pobednici. Svi su dobili adekvatnu knjigu i diplomu koja će ih podsećati da su učestvovali.

„Cilj nam je da privučemo učenike da se bave istorijom, da čitaju i proučavaju, a naročito teme koje se vezuju za nacionalnu istoriju“, dodaje Vajagić.

On kaže da uvek ima one dece koja su zainteresovana za istoriju i koja žele da se takmiče, a na taj način i proširuju svoje znanje.

Jedna od takvih učenica je i Jovana Subošić, učenica drugog razreda bačkopalanačke Gimnazije koja je na ovom takmičenju osvojila najviše bodova i tako se izdvojila kao pobednik.

Jovana Subošić

„Utisci su odlični, mislim da ovakva takmičenje češće treba da se organizuju da bismo bolje upoznali našu istoriju, ali i da bi se više družili. Volim istoriju, pa mi samim tim nije bilo teško da se pripremim za takmičenje“, rekla je Jovana za BAP VESTI.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here