OK Panonija dobila derbi i „zasela“ na vrh tabele 2. lige (sever)

841

ZRENJANIN: U subotu (08.02.) u utakmici desetog kola druge republičke lige (sever) sastale su se domaća ekipa Bagljaša 023 iz Zrenjanina i gostujuća Panonija.

Utakmica je opravdala epitet derbija, pruživši gledaocima sva uzbuđenja koja ženska odbojka može da pruži. Uz pregršt preokreta i zanimljivih poena, do pobede je stigla palanačka ekipa. Ovom pobedom one su uspele da „ukradu“ prvu poziciju na tabeli od favorizovanog domaćina.

OK Bagljaš 023 – OK Panonija 1:3

Prvi set osvaja Bagljaš 023. Pre svega preciznim i snažnim napadima reprezentativke Srbije, Aleksandre Uzelac i tada je u prepunoj sali zrenjaninske Gimnazije malo ko mogao da pretpostavi da su gošće kadre za preokret.

Izgubljen set je „trgao“ motivisane odbojkašice Panonije koje su u nastavku zaigrale angažovanije. Zadavale su „glavobolju“ protivniku. Prvo preciznim servisom, požrtvovanom igrom u polju i kvalitetnim napadom.

Đurković je bila na visokom nivou, Knežević ubojita, Majkić nakon oporavka od povrede izuzetna, Savić veoma motivisana, Stanojev hrabra, Štrbac mladjana pionirka, Jovanović iskusna…, to je bio i recept za pobedu…

Pokušavao je trener domaćih tajm autima i čestim izmenama da poremeti gošće, ali mu to nije polazilo za rukom u dovoljnoj meri da bi došlo do preokreta. Panonija je uspela da održi nivo igre na visokom nivou do kraja meča i na taj način da slavi veoma vrednu pobedu, koja ju je postavila na vrh drugoligaškog karavana.

Trener Panonije Šatora je bio zadovoljan posle meča. „Presrećan sam zbog rezultata ove utakmice, posebno imajući u vidu da nas je protivnik pobedio vrlo ubedljivo u prvom delu prvenstva na domaćem terenu. Cela ekipa je dala svoj doprinos, a prikazana igra i odnos prema utakmici mi je pokazao da je ovaj tim sposoban za velike domete. Sada je potrebno održati nivo motivacije i kvalitet igre, kako nam se ne bi desilo opuštanje u narednim utakmicama“- izjavio je Šatora.

Naredni meč je u subotu sa početkom u 16h u hali Tikvara. Ekipa Panonije dočekuje novosadsku ekipu Lavica 07.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here