Duhovski ponedeljak slava službenika u Bačkoj Palanci

1630

BAČKA PALANKA: Za razliku od većine drugih lokalnih samouprava, u bačkopalanačkoj se ustalio običaj da na Duhovski ponedeljak sveštenik Srpske pravoslavne crkve dođe u Opštinu radi slave službenika. Međutim, uvek ima i iznenađenih.


Kada je Branislav Milovac, ovdašnji prota, na drugom spratu zgrade Opštine Bačka Palanka uradio ono što svaki srpski pravoslavni sveštenik, uz asistenciju dva pomoćnika, uradi i kada je obavljeno sečenje slavskog kolača, povodom Duhovskog ponedeljka, onda je preko stotinjak zaposlenih i gostiju shvatilo značaj ovog dana.

Tačnije, ovo je slava opštinskih činovnika, ali su joj prisustvovali i funkcioneri, odnosno predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski.

Pošto su sveštenici obavili obred, najviše simpatija, a na kraju i aplauz je dobila Rajka Pojužina, vršilac dužnosti načelnika Opštinske uprave, od kako je prethodni načelnik je iz ličnih razloga podneo ostavku. Rajka Pojužina je, čak i od sveštenika i novinara, dobila aplauz, jer je, između ostalog rekla da službenici i zaposleni u Opštinskoj upravi treba da rade za građane i u interesu građana, a ne političkih partija odakle dolaze funkcionioneri.

[wonderplugin_slider id=28]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here