Orkestar harmonika ŠOMO „Stevan Hristić“ apsolutni pobednik na festivalu u Paraćinu

1083

Na 63. Festivalu muzičkih škola Srbije održanom u Paraćinu orkestar harmonika Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Bačke Palanke, osvojio je maksimalnih 100 bodova stručnog žirija i apsolutni je pobednik i laureat svih orkestara koji su na festivalu nastupili.


Muzička škola „Stevan Hristić“ je već decenijama unazad prepoznatljiva po orkestru harmonika koji neguje kvalitetno orkestarsko muziciranje i omiljen je među učenicima harmonike.

Ovaj orkestar, počev od davnih osamdesetih, redovni je učesnik brojnih takmičenja na raznim nivoima, i rezultati su zaista bili visoki i zapaženi.

Sandra Milutinović

„Pored pregršt prvih nagrada ostvarenih na republičkim, saveznim i internacionalnim takmičenjima, ovaj orkestar je u nekoliko navrata bio i laureat (pobednik u svojoj kategoriji). Ipak, najveći do sada uspeh postigao je upravo na ovogodišnjem 63. Festivalu muzičkih škola Srbije održanom u Paraćinu, gde je sa osvojenih maksimalnih 100 bodova stručnog žirija apsolutni pobednik i laureat svih orkestara koji su na festivalu nastupili“, sa ponosom ističe direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“ Sandra Milutinović.

„Maksimalnih sto bodova orkestar je osvojio, takođe na Festivalu, ali u Kragujevcu, samo jednom pre ovoga, 2001. godine, ali ova nagrada, pod rukovodstvom nastavnice Vanje Milaković koja već nekoliko godina radi sa orkestrom, sve uspešnije, predstavlja zaista značajan uspeh“, dodaje Sandra Milutinović.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Orkestar je na Festivalu nastupio drugog festivalskog dana, tačnije 8. maja, kada su nastupili i svi ostali orkestri. Pored izuzetnog nastupa, deca iz orkestra su sa sobom ponela predivne utiske upoznavši nove prijatelje, domaćine koji su ih ugostili, kao i lepi grad Paraćin kog većina nikada do sad nije posetila.

„Umetnost, upornost, druženje i ljubav su moto orkestra harmonika MŠ „Stevan Hristić“ i tako će ostati i dalje“, istakla je direktorka na kraju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here