Ostvareni ciljevi

Prošle sezone u Odbojkaškom klubu „Merkur“

709

Sada već prošla odbojkaška sezona se za „Merkur“ može oceniti kao uspešna, jer su bačkopalanačke odbojkašice ispunile ciljeve koje je klub pred njih postavio.


Seniorke „Merkura“ su u Prvoj vojvođanskoj ligi – Sever bile treće sa devet pobeda i pet poraza uz 26 bodova.

– Što se tiče seniorske ekipe, zacrtali smo da se uključimo u borbu za vrh tabele i to smo i ostvarili. U suštini smo dva puta izgubili od „Apatina“ i „Vrbasa“ koji su bili bolje plasirani od nas, tako da je sve išlo po planu, kaže predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.

Kadetkinje „Merkura“ su potvrdile da se od njih može očekivati značajniji rezultat i one su se plasirale među osam najboljih u Vojvodini u ovom uzrastu.

[wonderplugin_slider id=170]

 

– Videli smo da ta ekipa može dosta daleko da dogura i došli smo do četvrtfinala. Ostaje žal za još boljim rezultatom, jer smo bili spremni za plasman na finalni turnir. Desilo se to da je jedna odbojkašica iz najbolje postave, Jelena Petrić, zbog bolesti izostala na prvoj utakmici u Bačkoj Palanci pa smo morali da tumbamo postavu što se, naravno, osetilo na našoj igri. Taj meč smo izgubili sa 0:3 sa velikom razlikom u poenima, tako da je u revanšu to bilo nedostižno. Ali, bez obzira na to, plasman u četvrtfinale je sasvim solidan rezultat za ovu ekipu, jer se ove odbojkašice i naredne sezone takmiče u kadetskom rangu, izuzev Dunje Bjeljac. Videćemo kako ćemo rešiti tu poziciju tehničara, navodi Medan.

Mlade odbojkašice „Merkura“, 2006. godište i mlađe, su posle završetka sezone učestvovale na četiri turnira mini odbojke u Somboru, Apatinu, Bečeju i Gajdobri. Predsednik „Merkura“ navodi da na ovim turnirima rezultat nije bio prioritetan, već samo druženje dece, da ona zavole sport i odbojku.

OK „Merkur“ od 1. do 4. avgusta organizuje osamnaesti po redu Memorijalni odbojkaški turnir „Jovan Knežević 2019.“ koji će se odigrati na sportskim terenima bloka „Partizan“.

– Počeli smo sa pripremama za organizaciju turnira na kome će se igrati u seniorskoj i konkurenciji mlađih kategorija. Mislim da je to lepa tradicija u Bačkoj Palanci i jedini turnir za mlađe kategorije za koji se ne plaća kotizacija, istakao je predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here