Osvojene vredne nagrade

U ŠOMO "Stevan Hristić" uvodi se odsek solo pevanja od sledeće školske godine

867

„Našu Muzičku školu karakterišu i izdvajaju od ostalih škola takmičarske aktivnosti koje su kod nas prilično razvijene“, kaže direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“ Sandra Milutinović.


– U martu mesecu naši učenici sa svojim nastavnicima su učestovali na ekipnom takmičenju iz solfeđa „Slavenski“ koje se održalo u školi „Josip Slavenski“ u Novom Sadu 22. i 23. marta. Nastupile su dve naše ekipe.

– Prošle godine smo osvojili sa našim ekipama najviša mesta, a ove godine se ta tradicija nastavila. Ekipa „Mateđote“ koju je spremala nastavnica Tatjana Hadžialić, a u njoj su bili učenici četvrtog razreda, Marko Segedi, Teodora Radovanov i Đorđe Veličkov, osvojili su prvu nagradu. I druga naša ekipa „Palanačke kvartole“, u sastavu Iskra Lalić, Željana Radošević, Vanja Knežević i Lena Garamheđi, takođe učenici četvrtog razreda, a spremala ih je nastavnica Ljubica Ilić dok nije otišla na bolovanje, pa ju je zamenila nastavnica Dragana Soldat, isto je osvojila prvu nagradu.

– Solfeđisti se sada pripremaju za takmičenje „Viva la muzika“ u Sremskoj Mitrovici tokom aprila meseca. Drugo takmičenje održano 23. i 24. marta, je četvrti internacionalni festival „Primavera“ u Bijeljini. Na to takmičenje su otišla dva naša učenika klavira, Ena Jovanov učenica pripremnog razreda, koju je spremala Ivana Danilov i osvojila je visoku prvu nagradu i drugi učenik, Marko Rodić učenik šestog razreda, osvojio je drugu nagradu, u veoma žestokoj konkurenciji, a pripremala ga je njegova nastavnica, Dragana Knežević.

[wonderplugin_slider id=95]

 

U okviru škole, 27. marta imali smo prvi koncert takmičara, koji se spremaju ili su već bili na raznim nadmetanjima. Ove nedelje u sredu, 10. aprila, nas očekuje jedan interesantan koncert nastavnika, sa programom prilagođenim učenicima, kojima je i posvećen njihov nastup. No, koga god interesuje ovaj koncert, može slobodno doći u sredu u 18 časova u koncertnu salu naše škole.

Nedelju dana kasnije na redu je sedmo po redu školsko takmičenje, koje je već zaživelo u našoj školi, a nastupiće učenici koji ne idu na eksterna takmičenja.

– Za sledeću školsku godine ŠOMO „Stevan Hristić“ planira jednu novinu, uvođenje odseka – solo pevanje. Ako dobijemo saglasnost prosvetnog inspektora i ministarstva, krenuli bismo od septembra tekuće godine. Na taj način ćemo obogatiti naš školski program i okrenućemo se potrebama grada. Pravo upisa, po zakonu, na taj odsek imaće učenici stariji od 13 godina, zbog formiranja glasa. Prijemni ispit će biti 1. juna u prostorijama naše škole, a budući planovi će zavisiti od broja zainteresovanih.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here