Otvorena nova izložba u Galeriji Kulturnog centra

724
Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

U Galeriji Kulturnog centra 24. januara u 19.00 časova otvorena je izložba akvarela i ulja Vladimira Stepanova iz Ravnog Sela.


Rođen u Novom Sadu, život nastavlja u Ravnom Selu, gde provodi deo detinjstva i završava osnovnu školu. Vraća se u Novi Sad gde takođe završava srednju elektrotehničku školu. Već u tom periodu je imao dve samostalne izložbe u Ravnom Selu i jednu kolektivnu izložbu u Osijeku (Hrvatska).

Po završetku školovanja posvećuje se likovnom stvaralaštvu. Slede izložbe: gradske smotre, pokrajinske smotre, republičke smotre, inostrane izložbe, samostalne izložbe i likovne kolonije… Živi i stvara u Ravnom Selu.

Otvaranje izložbe svojom muzikom ulepšao je Narodni orkestar CTKU „Kosta Abrašević“ iz Bačke Palanke predstavivši se sa dve tradicionalne numere „Serez“ i „Bojerka“.

„Vladimir Stepanov je umetnik koji se specijalizovao za slikanje akvarelom. Njegova stvaralačka aktivnost je započeta u srednjoškolskim danima. Od tada do danas, ovaj umetnik je kontinuiranim razvojem dosegao izuzetnu izvedbenu sigurnost, čak majstorstvo, značajno za postupak autentičnog akvarelističkog slikanja. U ovim slikama uglavnom se radi o preciznoj interpretaciji viđenih i mentalnih slika, o suverenoj sposobnosti Stepanova da ostvari sve svoje zamisli i namere, da naslika čitke i jasne predstave.“ Sava Stepanov, istoričar umetnosti.

Ova izložba biće otvorena do 14. februara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here