„Otvorena vrata“ za prijem u vojne škole

508

BEOGRAD: Od 15. februara do 31. marta 2019. godine otvoreni su konkursi za Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije.


Konkurs za prijem učenika u Vojnu gimnaziju otvoren je 1. februara i traje do 15. marta 2019. godine.

U akciji „Otvorena vrata „, od 23. februara 2019. godine, svake subote (23.02, 02.03, 09.03, 16.03, 23.03, 30.03.) od 10.00 do 13.00 časova, svi zainteresovani kandidati za upis na Vojnu akademiju mogu da dođu i posete Vojnu akademiju, ulica Generala Pavla Jurišića Šturma broj 33. Tokom posete Vojnoj akademiji, kandidati će imati priliku da upoznaju uslove života i rada na Vojnoj akademiji, posete internat kadeta, kabinete i sportske kapacitete.

I u Vojnoj gimnaziji, dok traje konkurs za upis, zainteresovani kandidati mogu svake subote od 10 do 13 časova, da dođu u internat Vojne gimnazije u Beogradu, ulica Humska 22, gde će biti upoznati sa uslovima konkursa, života i rada, internatom i ostalim kapacitetima ove škole.

Tokom boravka na Vojnoj akademiji i u Vojnoj gimnaziji kandidati za upis imaće priliku da razgovaraju sa profesorima, starešinama, kadetima i učenicima o svemu što ih interesuje u vezi školovanja.

Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25. U Srednju stručnu vojnu školu biće upisano 65 dečaka i devojčica, a u Vojnu gimnaziju 90 učenika oba pola.

Biti vojnik u stroju otadžbine oduvek je bila čast. Zato je izazovan i odgovoran poziv oficira i podoficira Vojske Srbije trajni motiv koji privlači mlade ljude, jer je časna dužnost odbrane svoje države i svog naroda bila i ostaje ponos svakog njenog pripadnika.

Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti.

Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja.

Oni koji žele da konkurišu za prijem u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

Konkursi za prijem u vojne škole objavljeni su u magazinu „ODBRANA“ od 1. februara 2019. godine i na veb sajtu Ministarstva odbrane – www.mod.gov.rs, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here