Ove godine više novca za kulturu

665

BAČKA PALANKA: Prema finansijskom planu Kulturnog centra Bačka Palanka za ovu godinu planirani prihodi iznose više od 24 miliona dinara, od čega su nepuna 23 miliona obezbeđena iz budžeta Opštine Bačka Palanka.


Direktor bačkopalanačkog Kulturnog centra Marko Knežić rekao je da su obezbeđena veća sredstva nego prethodnih godina, prvenstveno zbog radova na objektu Gradskog bioskopa i organizovanja novih manifestacija.

„Gotova je projektna dokumentacija i opredeljena su sredstva za radove na električnim instalacijama da bismo radili u skladu sa Zakonom o protivpožarnoj zaštiti“, kaže Knežić.

Nove kulturne manifestacije, vraćanje škole crtanja i slikanja za decu, jubilej Bluz, džez i rok festivala...

Za 2019. godinu Kulturni centar planira da organizuje sada već tradicionalne manifestacije i aktivnosti, a u prostoru zgrade Muzeja predviđeno je ponovno aktiviranje škole crtanja i slikanja za decu.

Kada je u pitanju pozorišna delatnost, pored „Pozorišnog proleća“ i „Pozorišne jeseni“, radiće se na intenziviranju letnjeg pozorišnog programa i stvaranju uslova za organizovanje predstava na otvorenom. Pored pozorišnih predstava na otvorenom, nastaviće se započeta praksa organizacije filmskih projekcija takođe na otvorenom.

[wonderplugin_slider id=64]

 

U 2019. godini biće obeležena i petnaestogodišnjica postojanja Bluz, džez i rok festivala, pa će u okviru ove muzičke manifestacije biti prikazana i retrospektivna izložba. Festival je planiran za drugu polovinu avgusta.

U planu je i organizacija Opštinske smotre dečjeg muzičkog stvaralaštva, Zonske smotre muzičkog stvaralaštva dece Vojvodine, folklornih ansambala kao i priprema i učešće na Opštinskoj smotri recitatora. Ove manifestacije su doskora bile u organizaciji Saveza amatera opštine Bačka Palanka.

Uz podršku lokalne samouprave, očekuje se završetak radova na započetoj rekonstrukciji zgrade Muzeja i uređenje dvorišta. Realizacijom ovog projekta, pored boljeg ambijenta i prostora za organizaciju kulturnih događaja tokom cele godine, stvoriće se i uslovi za veoma bitan segment rada, a to je rad sekcije i klubova (muzičke, likovne, dramske, književne, folklorne, foto kluba…) Ovim će se omogućiti masonije učešće građanstva u kulturnim dešavanjima, kvalitetniji rad i bolja povezanost subjekata kulture u opštini Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here