Palanački osnovci se takmičili u poznavanju saobraćaja

1178
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Od 2012. godine Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bačka Palanka organizuje opštinsko takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja.


Prošlog vikenda u centru varoši, a u pešačkoj zoni grada pred brojnom publikom i navijačima nadmetalo se stotinak učenika 10 osnovnih škola. U teoretskom i praktičnom delu, vožnji bicikla na poligonu, takmičili su se učenici od četvrtog do osmog razreda, a učenici trećeg razreda učestvovali su van konkurencije, odnosno pripremali su se za takmičenje koje će se iduće godine trećeg vikenda septembra, ponovo održati. – Učestovale su sve osnovne škole, ekipu su činile jedan dečak i jedna devojčica, ali na kraju svako se takmičio za sebe – rekao je Milorad Paripović, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Pored teorije mališani su morali da prikažu veštine i aktivnosti kao učesnici u saobraćaju. Da nije bilo lako govori i podatak da su ispunjavali testove iz ovdašnjih auto- škola. Svrha takmičenja je sticanje znanja u saobraćaju, a odlučili smo da pobednicima u svakoj kategoriji dodelimo po jedan bicikl, drugoplasiranima pet vaučera za kupovinu školskog materijala u vrednosti 5.000 dinara, a trećeplasiranima u vrednosti od po 3.000 dinara. Pobednici dobijaju bicikle, ali mora jedan dan da bude u školi odakle je učenik došao i da na njemu piše ko je i zbog čega osvojio ovu nagradu. Do sada je, a to znači sedam godina unazad, Savet za bezbenost, odnosno lokalna samouprava na ovaj način dodelila 45 bicikala.

Ovoga puta prva tri mesta u konkurenciji učenika četvrtih razreda osvojili su Lana Kapelan, Nemanja Đukanović, Vuk Vojnović. Kod petih razreda Boris Trivunović, Bojan Prole, Milica Gaćeša, šestih rezreda Sergej Dejanović, Jana Velemir, Lana Nešticki, sedmi razredi Đorđe Veličković, Lena Vuković, Simeona Kuzmanović, osmi razredi Aleksa Ivić, Milan Pavlović, Petar Tasić, a najspretniji na poligonu bez negativnih poena bio je Mateja Petržljan.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here