Pap najbolji na domaćem terenu

1116

BAČKA PALANKA: U holu hale sportova Tikvara, u Bačkoj Palanci, a u okviru tradicionalne turističke manifestacije Dunavski bal, protekla su jednodnevna nadmetanja na međunarodnom šahovskom rapid turniru.

Na mestu okršaja našli su se 74 učesnika iz Mongolije, BiH, Hrvatske i Srbije. Među akterima bili su četvorica velemajstora, šestorica internacionalnih majstora, četvorica FIDE majstora, 15 omladinaca, jedna šahistkinja…

Odigrano je devet kola po švajcarskom sistemu žrebanja. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču, za svaku partiju. Prvo mesto i glavnu nagradu od 12.000 dinara osvojio je prvi i jedini velemajstor iz Bačke Palanke Miša Pap sa osam poena i – jedini bez poraza (sedam pobeda i dva remija).

Na drugu poziciju plasirao se internacionalni majstor Zoran Runić iz Dvorova (BiH) i trećeplasirani je mladi internacionalni majstor Novak Pezelj iz Sombora, a njih dvojica, u svoj konto, upisali su po sedam poena. Po šest poena uknjižili su: četvrtoplasirani internacionalni majstor Jovan Radlovački iz Pančeva, petoplasirani velemajstor Miloš Roganović iz Vrbasa, šestoplasirani velemajstor Miroslav Marković iz Leskovca, sedmoplasirani FIDE majstor Miroljub Stojković iz Banoštora, osmoplasirani velemajstor Siniša Dražić iz Novoga Sada i devetoplasirani internacionalni majstor Milan Božić iz Valjeva. Petorica igrača uknjižili su po šest poena, a predvodi ih FIDE majstor Petar Kolognat iz Sremske Mitrovice, koji se ukotvio na deseto mesto. Najbolje plasirani omladinac je mlađani vankategornik Bajanmunk Tugsbajasgalan (11) iz Mongolije, koji je zauzeo 13. poziciju sa šest poena.

Jedina šahistkinja ženski FIDE majstor Altan Tuja iz Mongolije zaposela je 19. stepenik sa ubeleženih 5,5 poena.

Plasman igrača sa istim brojem osvojenih poena određen je na osnovu Buholc-koeficijenta. Sportsku pravdu delili su arbitri Boris Tepić (59) i Tomislav Dubovski (36) iz Bačke Palanke.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here