Pedeset i jednu godinu kasnije…

U Bačkoj Palanci održano druženje maturanata bačkopalanačke Gimnazije

1260

U jednom bačkopalanačkom restoranu našla se generacija bačkopalanačkih gimnazijalaca rođena 1949. godine, koja je maturirala 1968. godine.


Ove godine, navršava se pedeset i jedna godina, od kako su napustili srednjoškolske klupe i krenuli da stiču znanja na visokoškolskim ustanovama, širom tadašnje Jugoslavije.

Dakle, još jednom su se istim povodom okupile Mirjana, Zorica, Delija, Svetlana… Ni ovaj susret kao ni prethodni, nije protekao bez evociranja uspomena na dane provedene u školi, sećanja na školske drugove, profesore, đačke nestašluke.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Od završetka srednje škole, proteklo je više od pola veka. Ranije smo se okupljali uglavnom na deset, dvadeset, trideset… godina, od kako smo izašli iz srednjoškolskih klupa. Međutim, protekle godine, kada smo obeležili pedeset godina od završetka srednje škole, odlučili smo, da se sastajemo svake godine. Svi smo inače penzioneri, a mada svako od nas ima neke probleme, o tome ne govorimo. Nadamo se da će nas sledeće godine, kada je naše naredno okupljanje biti još više – istakla je za Nedeljne novine, Mirjana Papić Nikolić.

U dobrom raspoloženju, uz muziku za koju je bio zadužen Zoran Kuzmanov, maturanti bačkopalanačke gimnazije 1967/68., ostali su do jedan sat iza ponoći.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here