Penzioneri, prijavite se za besplatnu banju

2290

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje pozvao je penzionere da se prijave za odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje u Srbiji.


Pravo da se jave na konkurs imaju penzioneri koji su penzije stekli u kategoriji zaposlenih, samostalnih delatnosti i poljoprivrednika, čija penzija iznosi do 26.324 dinara.

Na oglas mogu da se jave i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora, pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 26.324 dinara.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Uz to, uslov je da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku Fonda u poslednjih pet godina.

U besplatanu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, dok će i slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan.

Prijave se podnose od 6. maja do 21. maja organizacijama korisnika penzija, prema mestu prebivališta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here