Podrška budućim brendovima hrane i pića

PEPSICO najavio nastavak programa NUTRITION GREENHOUSE

491

Kompanija PepsiCo najavila je drugu sezonu Nutrition Greenhouse inkubatorskog programa, kreiranog sa ciljem da neguje rast i razvoj brendova u nastajanju, a koji su usresređeni na zdravu ishranu i način života, kada je reč o industriji hrane i pića.


Objavljivanjem otvorenog poziva preduzetnicima da se prijave, PepsiCo želi da identifikuje do 10 novih brendova u oblasti ishrane koji imaju proizvode namenjene evropskim potrošačima.

Izabrane kompanije će dobiti finansiranje u iznosu od 20.000 evra kao i mogućnost da rade rame uz rame sa ekspertima zaduženim za neke od vodećih brendova kompanije PepsiCo , kao što su Quaker, Alvalle, Sunbites i Tropicana.

Brendovi koji trenutno imaju prodaju do 5 miliona evra ili manje pozivaju se da saznaju više o programu i da se prijave na adresi www.nutritiongreenhouse.com do 11. juna 2018. Pored početne novčane pomoći od 20.000 evra, svaki od izabranih preduzetnika će imati koristi od šestomesečnog mentorskog programa, u kojem će biti povezani jedan-na jedan sa menadžerima kompanije PepsiCo, čija ekspertiza u industriji može da pomogne preduzetnicima da prevaziđu trenutne izazove tržišta kako bi postigli ubrzani rast.

Na kraju programa, izabrana kompanija će dobiti nagradu od 100.000 evra u cilju daljeg razvoja na tržištu.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Program PepsiCo Nutrition Greenhouse deo je posvećenosti kompanije PepsiCo inovacijama i saradnji sa onima koji će doneti promene u budućnosti u sektoru hrane i pića. Program, koji je pokrenut 2017. godine, pratio je osam kompanija u ostvarivanju procenjenog zajedničkog rasta od više od 10 miliona evra – što je četvorostruko povećanje prodaje u toku njegovog trajanja.

Druga godina će podrazumevati širi fokus na ishranu izvan zdravlja i velnesa, ka brendovima koji podržavaju ključne trendove, omogućavaju lično ostvarenje ili su svrsishodni. PepsiCo Nutrition Greenhouse će se takođe baviti kritičnim poslovnim pitanjima u ranoj fazi kao što su poslovno planiranje, korporativno strukturiranje i prikupljanje sredstava da bi pomogao novim brendovima da postignu svoj maksimalni tržišni potencijal.

Uputstva za optimizaciju brenda, razvoj proizvoda, upravljanje lancem snabdevanja, nalaženje kupaca, distribuciju i jošmnogo toga će takođe biti dostupno kroz PepsiCo potencijal.

Da biste saznali više informacija ili da biste se prijavili, posetite www.nutritiongreen- house.com. Dodatna pitanja možete postaviti putem e maila: [email protected].

O programu

PepsiCo Nutrition Greenhouse PepsiCo Nutrition Greenhouse osmišljen je da podrži nove brendove u kategoriji ishrane u Evropi kroz saradnju između preduzetnika i eksperata unutar kompanije PepsiCo. Pored finansiranja, izabrani preduzetnici će imati koristi od pomoći PepsiCo partnera u oblastima kao što su planiranje posla, korporativno strukturiranje i prikupljanje sredstava da bi pomogli novim brendovima da postignu svoj tržišni potencijal. Uputstva za optimizaciju brenda, razvoj proizvoda, upravljanje lancem snabdevanja, nalaženje kupaca, distribuciju i još mnogo toga će takođe biti dostupna.

Program je otvoren preduzetnicima za ishranu koji imaju brend za zdravlje i velnes koji je spreman za tržište. Brendovi koji iskorišćavaju određene trendove koji su u vezi sa performansama ili načinom života, kao i oni koji imaju određenu svrsishodnu misiju takođe će biti razmotreni.

Brend ili kompanija treba da ima prodaju u iznosu od 5 miliona evra ili manju i ne sme da bude u direktnoj indirektnoj konkurenciji sa kompanijom PepsiCo ili bilo kojim od njenih brendova. Prijave za program mogu da se predaju putem bezbednog procesa na mreži, koji se nalazi na www.nutritiongreenhouse.com do 11. juna 2018.

Kompletna pravila i uslovi za prijave za program takođe se nalaze na veb sajtu. Nezavisni sudija će na početku proceniti prijave kako bi odredio pravo učešća u programu, a zatim će izborna komisija sastavljena od stručnjaka iz industrije hrane i investicija, kao i stručnjaka kompanije PepsiCo oceniti prijave na osnovu sledećih kriterijuma:

  • Kvaliteti proizvoda i brenda:zasnovani na profilu hranljivosti, potencijalnim zdravstvenim tvrdnjama, prirodnom ili organskom poreklu, prirodnim sastojcima i drugim faktorima koji se obraćaju potrošačima, kao i očiglednim kvalitetima ukusa, prezentacije brenda i odnosa cene i kvaliteta.
  • Jasan fokus na zdravlje potrošača: uključuje ljudske performanse, funkcionalnosti zasnovane na stanju, zdrave načine života, uključujući izbore dijete, promene u stadijumu života i upravljanje stanjem.
  • Svrsishodan uticaj koji se može demonstrirati: ovo treba da se temelji na proizvodima (npr. sledljivost), planeti (npr. održivo pakovanje) ili ljudima (npr. podrška lokalnim zajednicama)
  • Skalabilni poslovni model.
  • Jedinstvenost na tržištu. Prihvatanjem novčane pomoći od 100.000 evra, pobednik će prihvatiti da pruži kompaniji PepsiCo ekskluzivna prava u trajanju od šest meseci za kapitalno ulaganje u skladu sa zajednički dogovorenim uslovima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here