Peške do Bagremare i nazad

Međunarodni dan pešačenja obeležen u Bačkoj Palanci

1440

Povodom Međunarodnog dana pešačenja – 15. septembra, članovi PD „Ravničar“ iz Bačke Palanke, organizovali su šetnju – pešačenje od centra Bačke Palanke do šume Bagremara i nazad.


U akciju, koja je održana pod pokroviteljstvom Ministarstav omladine i sporta i Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja, uključilo se stotinak građana uglavnom iz Bačke Palanke.

– Planinarski savez Srbije je pokrovitelj ove manifestacije, koja se organizuje u svim gradovima gde postoje planinarska društva. Reč je o pešačenju za građane. Ovo nije akcija gde je potrebna neka specijalna oprema, da biste se uključili u nju. Dovoljna je dobra volja, patike i dobro raspoloženje njenih učesnika.

– Najviše potenciramo na tome da se u akciju uključi omladina, škole kao i svi građani koji inače nisu posebno aktivni u planinarstvu. Ovo je ujedno i prilika da se promovišu planinarska društva, koja su nosioci ove akcije, – istakao je Petar Rajda predsednik „Ravničara“, koji je ove godine prvi put organizovao ovo pešačenje.

– Blizu 100 učesnika se odazvalo na ovu akciju. Očekujemo da će narednih godina biti uključeno više građana. Raduje nas što je bilo i dosta dece, koju smo u Bagremari počastili slanim i slatkim poslasticama. Ovom akcijom naše Društvo smo predstavili na najlepši mogući način – smatra Rajda.

Na kraju razgovora Rajda je istakao da s obzirom na savremene tokove, u kojima su ljudi upućeni da mnogo sede i slabo se kreću, planinarenje ujedno i promocija zdravog načina života, povratak prirodi od koje se čovek pomalo udaljio, a bez koje inače ne može.

Tokom zadržavanja u Bagremari Srđan Lifka, član PD „Ravničar“ govorio je o istorijatu i sadašnjem trenutku Društva.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here