Pioniri Feniksa u gradskom derbiju slavili protiv vršnjaka iz Marine

841

U predhodnom kolu u takmičenjima KSV Feniks je nastupio sa tri selekcije. Pođimo redom.


Juniori 2001 su gostovali u Crvenki protiv istoimenog rivala koji se takmiči van konkurencije pošto nastupa sa starijim igračima.

Prvi deo igre je protekao u ravnopravnoj borbi u kojoj su se rivali smenjivali u vodstvu, ipak na kraju ovog dela je minimalan rezultat bio u korist domaćina. I drugi deo ovog meča je protekao u ravnopravnoj i izjedančenoj borbi, pa su domaćini zadržali minimalnu prednost. Drugo poluvreme, kao da su izašle neke druge ekipe na teren. Razigran domaćin i igrači Feniksa koji nisu pokazali ni deo igre iz prvog poluvremena. Domaćini su sasvim zasluženo pobedili sa 87:59.


Kadeti 2003 su dočekali ekipu KK „Hajduk“ iz Kule. Utakmica je odigrana u sportskom centru „Tikvara“.

Posle prošlonedeljne dobre igre i pobede nad favoritima iz Zrenjanina, ekipa Feniksa se malo uzdigla i pomislila da će ovu utakmicu lagano pobediti. Tako se utakmica i otvorila sa boljom igrom gostiju koji su u prvih nekoliko minuta stekli desetak poena prednosti. Do kraja ovog dela Feniks uspeva da zaostatak prepolovi i na prvu pauzu ode sa minusom od pet poena. Kada su videli da utakmica ide u neželjenom toku, domaćini su povećali agresivnost u odbrani i iz bolje odbrane su istrčali nekoliko kontranapada pa se rezultat preokrenuo na poluvremenu u korist Feniksa 40:35.

U drugom poluvrenenu još agresivnija odbrana Feniksa i puno ukradenih lopti protivniku donose veću prednost. Ta prednost je mogla da bude i ubedljivija da je realizacija bila bolja. Do kraja utakmice su svi igrači dobili priliku da igraju, a pored toga rezultat nije dolazio u pitanje. Feniks je sasvim zasluženo pobedio sa 87:67.

Na ovo meču su za Feniks nastupili: Gutić B; Radmilović P; Marković M; Šijakov Z; Tošić V; Kecman M; Horvat P; Kovačević D; Radmilović S; Milovac Đ; Dragumilo J; Nikić R.


Pioniri 2005 su igrali gradski derbi protiv KK „Marina“. Obe ekipe su nervozno ušle u ovaj meč. Na samom početku bilo je puno promašenih šuteva i izgubljenih lopti. Tako je i rezultat posle prvog dela bio 6:4 za Feniks. Igrači Marine, koji su bili gosti u ovom duelu, drugi deo igraju puno bolje i dobijaju ga ubedljivo pa posle ovog dela vode sa 8:18.

I sam početak trećeg perioda pripada gostima, ali pioniri Feniksa se nisu predavali i uspevaju da poprave svoju igru i smanje predost. U poslednjem periodu je viđena prava drama. Na tri minuta do kraja Feniks uspeva da izjednači i od tog momenta se ekipe smenjuju u vodstvu da bi u poslednji napad pioniri Feniksa ušli sa tri poena zaostatka. Na pet sekundi do kraja Đurica pogađa trojku, izjedačuje rezultat i utakmica ide u produžetak.

U produžetku ekipe nisu uspevale da naprave prednost. Ovaj put su pioniri Feniksa imali šut za pobedu, ali nisu uspeli da iskoriste ovu šansu. Drugi produžetak je doneo sličan scenario. Već poprilično umorni igrači su crpeli poslednje atome snage. Ispostavili se da Feniks ima malo više snage i podeđuje u ovoj vrlo rezultatski napetoj utakmici sa 47:45.

Za Feniks su nastupili: Mićević V; Paravina V.; Novaković B; Zec R; Suđić U; Đurica M; Jovin N; Milošev V; Vještica N; Mandić V; Malić V; Petrić V.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here