Pionirke Panonije na korak do četvrtfinala prvenstva Vojvodine. Seniorke sigurne u Srbobranu

709

Minulog vikenda OK „Panonija“ je veoma uspešno nastupio na dva polja.

Seniorke Panonije lagano do nove pobede

SRBOBRAN: Odbojkašice Panonije (seniorke) su, u okviru 2. lige Srbije, na gostujućem terenu protiv ekipe Elanvolley-a iz Srbobrana zabeležile pobedu maksimalnim rezultatom 3:0.

Palančanke su od početka utakmice pokazale veliku požrtvovanost i želju za pobedom. Jedini otpor koji je domaćin uspeo da pruži, bio je početkom drugog seta, ali se pobednik meča nije ni jednog trenutka dovodio u pitanje.

„Zadovoljna sam pobedom, igrom i ponašenjem svih mojih odbojkašica, koje su ispoštovale sve što smo radili na treningu pred ovu utakmicu. Nadam se takvom pristupu i u narednom periodu“ izjavila je nakon meča trener Nataša Borki.

Za OK Panonija nastupile su: M.Majkić, M.Knežević, M.Stanojev, M.Savić, T.Đurkovič, N.Borki, N.Kolbas, T.Ninković, A Mandić.

Važna pobeda pionirki Panonije

NOVI SAD: U nedelju (17.02) u 2. utakmici grupe B pionirskog prvenstva Vojvodine odbojkašice Panonije osvojile su nova 3 boda. Ovo je veoma važna pobeda na putu do četvrtfinala elitnog pokrajinskog takmičenja. U odličnoj odbojkaškoj predstavi „panonke“ su savladale veoma dobru ekipu „Štrand Voley“-a rezultatom 3:0 (26:28;21:25;22:25) i trenutno se nalaze na 1. mestu u ovoj grupi.

Prvi set je bio neizvesan do samog kraja i pun preokreta. Domaće odbojkašice imale su čak 3 set lopte, međutim palančanke su bile hrabrije i zasluženo povele sa 1:0. Panonija je bolje otvorila drugi set, međutim koncentracija je popustila i Štrand Voley je gotovo stigao do izjednačenja. Ipak, odbojkašice Panonije su suzbile redoe i osvojile i ovaj deo igre. U 3. setu, kada se činilo da je sve gotovo, domaće odbojkašice se nisu predavale i borba je trajala do poslednjeg poena. Ipak Panonija je pobedila maximalnim rezultatom.

Ovaj rezultat je još značajniji ako se uzme u obzir da zbog povrede na ovoj utakmici nije nastupila reprezentativka Srbije Jovana Zelenović.

„Čestitatam mojim odbojkašicama na odličnoj igri, zalaganju i borbenosti. Takođe, čestitke pripadaju i protiniĉkoj ekipi na požrtvovanju do samog kraja utakmice. Bez obzira na rezultat od 3:0, bila je ovo veoma važna i teška utakmica, puna preokreta i lepih poena. Povreda Jovane Zelenović je zahtevala drugačiji pristup meču. Iako smo tokom priprema uvežbavali i rezervnu taktiku prilikom ovakvih situacija, do pred sam početak utakmice ipak sam se odlučio da igram sa korektorom u čijoj ulozi je bila Vera Vasić koja je odlično odradila svoj zadatak.

Milica Novaković

Najviše grešaka je bilo na prijemu servisa a dominirali smo kako na servisu, tako i u napadu našeg primača Milice Novaković koja je bila najviše opterećena smečevima. Pohvalio bih sve odbojkašice, a posebno tehničara Nevenu Kolbas, drugog primača Anju Mandiċ i pomenutu Milicu Novaković“, izjavio je nakon meča trener Stevan Nikolajević.

U sledećem kolu Panonija dočekuje zvaničnog prvaka Vojvodine ekipu Jedinstva iz Stare Pazove.

Sastav: Kolbas, Novaković, Mandić, Vasić, Štrbac, Budisavljeviċ, Ivanović,Ðurković, Đukić, Bugarčić, Badanjac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here