Počele prijave štete od nevremena u opštini Bačka Palanka

2544

BAČKA PALANKA: Građani opštine Bačka Palanka koji su pretrpeli štetu na građevinskim objektima i poljoprivrednim usevima zbog jakog nevremena koje se desilo 7. jula, mogu da prijave štetu popunom formulara koji se preuzima na portirnici u zgradi Opštine.


Na preporuku opštinskog štaba za vanredne situacije, predsednik opštine Bačka Palanka je u četvrtak, 11. jula proglasio vanrednu situaciju na pojedinim delovima opštine Bačka Palanka. Od tog dana, svi građani koji su pretrpeli štetu na građevinskim objektima ili poljoprivrednim usevima, mogu da preuzmu formular na portirnici Opštine, čitko ga popune i predaju u pisarnici. Zakonski rok do kojeg prijave štete mogu da se podnesu je 60 dana od dana proglašenja vanredne situacije.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Kako je za BAP VESTI rekao predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski, nakon što građani podnesu prijave, na teren će izaći dve komisije za procenu štete – jedna za štete nastale na građevinskim objektima i druga za štete na poljoprivrednim usevima.

„Nakon što nam pristignu prijave, komisija će izvršiti preciznu procenu štete da bismo mogli da se obratimo Vladi Srbije. Tek kad komisije obave svoj posao i vidimo kolika je šteta, donećemo odluku kako ćemo pomoći građanima naše opštine. Potrebno je da građani što pre prijave štetu kako bi i komisije mogle da obave svoj posao“, rekao je Lačanski.

Pogledaj: Palanka nakon nevremena: Totalna šteta na 1.200 hektara

Podsetimo, u nedelju 7. jula Bačku Palanku i okolinu pogodilo je nezapamćeno nevreme. Procenjuje se da je šteta načinjena na 1200 hektara poljoprivrednog zemljišta, kukuruz i soja su skoro potpuno uništeni, a mnogi objekti takođe su pretrpeli velike štete. Karađorđevo je danima nakon nevremena bilo bez struje i redovnog vodosnabdevanja usled pokidanih bandera, a u Čelarevu je krupan led, pored poljoprivrednih kultura, uništio i voćnjake.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here