Podeljeni paketi školskog pribora deci romske nacionalnosti

U Opštini Bačka Palanka

1692

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović podelili su danas (10.10.) pakete školskog pribora deci romske nacionalnosti sa teritorije opštine Bačka Palanka.


Podela školskog pribora realizovana je u okviru Lokalnog akcionog plana za podršku Romima Opštine Bačka Palanka.

Pokrajinska poslanica Jelena Jovanović izrazila je zadovoljstvo što je deo današnjeg događaja i rekla da je ovo samo jedna u nizu akcija koje organizuje Opština Bačka Palanka.

[wonderplugin_slider id=104]

 

„Nama kao romskoj nacionalnoj zajednici obrazovanje je prioritet jer to je jedini put da izađemo iz začaranog kruga bede i siromaštva“, dodala je Jelena Jovanović.

Ona je istakla da Opština Bačka Palanka aktivno učestvuje na konkursima koje raspisuje Pokrajinska vlada kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma.

„Bačka Palanka je jedna od Opština gde se pre 20 godina po prvi put uveo romski jezik kao izborni predmet, a to je za našu zajednicu itekako važno kako ne bi izgubili svoj identitet“, kaže Jovanović.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica zahvalio se pokrajinskog poslanici i istakao koja su to četiri prioritetna cilja Lokalnog akcionog plana.

„Jedan od tih ciljeva je svakako obrazovanje jer će na taj način u budućnosti lakše dolaziti do posla i popraviti svoj materijalni i društveni status. Opština Bačka Palanka će i u narednom periodu, ne samo kroz obrazovanje već i kroz druge vidove gledati da pomogne romskoj nacionalnoj zajednici“, dodao je Šušnica.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here