Podignut nivo pozorišne umetnosti

Sa trinaestog festivala "Otvorena scena"

484

Festival dečjeg dramskog stvaralaštva „Otvorena scena“ je trajao tri dana, četvrtak, petak i subota (18.4, 19.4. i 20.4. 2019).


U sali Gradskog bioskopa je odigrano 7 predstava, u skladu sa novom uređivačkom politikom Festivala koji je od prošle godine pozivnog karaktera. Pozivane su dečje pozorišne predstave koje doprinose podizanju nivoa pozorišne umetnosti i pismenosti.

Festival je otvorio glumac, lutkar i reditelj Cvijetin Aničić iz Šida sa predstavom „Simfonija u F-duru“. Na Učiteljski festival u Leskovac je sa ovog Festivala upućena predstava „Od čitanja se raste“ Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Inđije. Sve predstave su dobile plakete i diplome, a svi učesnici su nagrađeni vrednim nagradama.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Takođe, dobitnici plaketa su i tri najbolja glumačka ostvarenja Festivala, ove godine su to: Tadija Radivojević za ulogu Dvorske lude u predstavi „Lepotica i zverka“ iz Trsteničkog pozorišta, Ognjen Branković za ulogu Steve u predstavi „S one strane bajke – otkačena bajka“ Gradskog pozorišta iz Jagodine i Una Lekanić za ulogu Une u predstavi „Od čitanja se raste“ Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Inđije.

Osim pomenutih, odigrane su još i: „Smešna bajka“ Dramske radionice „Cvrčak“ iz Temerina, „Razmažena princeza i razbojnici“ Dramskog studija „Ars liberi“ i „Kraljevski festival“ Dramskog studija „Ars liberi“ iz Bačke Palanke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here