Podsećanje na prve rukometne korake

Nekadašnji rukometaši “Tarketta” na mestu gde su počeli sportske karijere

4786

Nekolicina bivših rukometaša „Sintelona“, odnosno „Tarketta“, koja je ime i slavu kluba iz Bačke Palanke pronosila i izvan granica naše zemlje okupila se još jednom i to u Sportskoj hali “Tikvara”, na mestu gde su napravili prve rukometne korake.


Bili su tu Žarko Šešum, Bojan Beljanski, Miloš Maksimović i Marko Vujin. Sa njima u društvu bio je i njihov trener Aleksandar Savić i deo osoblja sportske hale „Tikvara“.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Ponovno okupljanje iskorišćeno je da se još jednom po ko zna koji put evociraju uspomene na vreme kada su igrali za nekada moćni bačkopalanački klub. Prisećali su se utakmice kada su žarili i palili po terenima Srbije i Crne Gore, ali i po Španiji, Švedskoj, Mađarskoj i drugim državama.

– U „Tikvari“ smo napravili naše prve rukometne korake, i upravo iz nje smo krenuli u svet rukometa i zato je nećemo nikada zaboraviti. Dres nekada poznatog i priznatog bačkopalanačkog kluba sa ponosom smo nosili u našoj zemlji i inostranstvu. Upravo odavde smo se vinuli u evropsku rukometnu orbitu gde smo i danas. Iskreno se nadamo da će se Bačka Palanka jednog dana na rukometnoj karti naše zemlje ponovo biti označena krupnim slovima. Optimizam temeljimo na sve uspešnijim mladim generacijama bačkopalanačkih rukometaša, rekao je rukometni reprezentativac Bojan Beljanski.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here