Pogledaj dom svoj anđele

2117

BAČKA PALANKA: Poslednje veče ovogodišnjeg „Dunavskog bala“ bilo je predviđeno za rok muziku. Nastupili su domaći bend „Santos Brothers bend“ i legendarna „Riblja čorba“. Iako je tokom popodneva delovalo da će kiša uticati na posetu publike, to se nije dogodilo. Po slobodnim procena koncertu je prisustvalo oko 5.000 ljudi.

Santos Brothers bend

Santosi su ove godine svojim fanovima na Dunavskom balu priredili autorske kompozicije. Krasio ih je čvrst i kvalitetan ton i odličan scenski nastup. To je bio dokaz da su u pravu mnogi koji im pridaju epitet najboljeg domaćeg mladog rok benda.

Riblja čorba

I onda, na zatvaranju „Dunavskog bala“, kao poslastica za kraj, legendarni veterani Ex YU muzičke scene, u podmlađenom sastavu – „Riblja čorba“. 40 godina rok staža i toliko hitova koje su Bora, Miša, Vicko, Džindžer i drugari podarili ljubiteljima rok muzike su bili povod mnogima da se upute na put u Bačku Palanku. Stigli su fanovi „čorbe“ od 7 do 77 godina iz mnogih gradova Srbije, ali iz Hrvatske i BiH.

Od prve do poslednje pesme publika je aktivno učestvovala u koncertu i pevala hitove. A, onda se dogodila i ta „hemija“ između publike i muzičara koja je san svakog benda. Iako je počela kiša publika se nije razilazila, već je sve glasnije podržavala nastup „Riblje čorbe“. Bora i drugari su to prepoznali i publici vratili poklon na najlepši način. Iz duše, sa visokom dozom emocije, nastavili su dalje.

A kada su svi mislili da će se koncert završiti sa njihovim najvećim autorskim dostignućem „Pogledaj dom svoj anđele“, to se nije dogodilo. „Riblja čorba“ je nastavila dalje, jer je to sjajna publika zaslužila. Sa „Dobro jutro“ stekao se utisak da su želeli da sviraju do jutra, ali to nije bilo moguće. Po završetku koncerta ni sve žešća kiša nije sputala publiku od zasluženih ovacija legendama.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here