Policijski čas za prvomajske praznike, a ovo su i nove mere za najstarije sugrađane

5056

Novom merom Vlade Srbije predviđeno je da će prodavnice za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

VLADA Srbije dala je predlog Skupštini Srbije po pitanju novih mera koje će biti uvedene za penzionere i za prvomajske praznike.

Naime, kako se saznaje, građani stariji od 65 godina, moći će od ponedeljka, 26. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći. Takođe, penzioneri će moći da se prošetaju do šesto metara od mesta na kom stanuju.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Takođe, novom merom Vlade Srbije predviđeno je da će prodavnice za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Jedna od mera tiče se i prvomajskih praznika, te je zbog situacije sa korona virusom u Srbiji Vlada Srbije usvojila odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 25. aprila 2020. godine registrovano 7.779 ukupno potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 5.051 osoba od kojih je 296 pozitivno .

Na respiratoru se nalazi 91 pacijent. U poslednja 24 časa preminulo je 7 osoba. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 151 osoba. Ukupan broj izlečenih građana je 1.152.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here