Posebni školski časovi

U NB „Veljko Petrović“

849

Već treću školsku godinu Odeljenje odraslih korisnika Narodne Biblioteke „Veljko Petrović“ uspešno sarađuje sa profesorima palanačkih Srednjih škola organizujući za njihove učenike druženja, radionice i časove u prostorijama biblioteke.


Begom od stega učionice i stereotipa školskog časa, učenicima i profesorima biblioteka je postala svojevrsno utočište koje mogu pronaći kako u čitaonici, galerijskom prostoru, tako i u „Veljkovoj bašti“.

Na tim druženjima koje za njih organizuje Milka Rodić, bibliotekar Odeljenja odraslih korisnika, stiču se nova saznanja i proširuju stečena znanja uz pomoć informacija koje mladi korisnici mogu da pronađu u bogatom fondu biblioteke.

Obeležavanje 200 godina od objavljivanja Vukovog Srpskog rječnika u Beču, jedna je od aktivnosti kojom obeležavamo Mesec knjige. Ovaj važan jubilej obeležili smo kroz Ugledni čas koji je održan u Galeriji biblioteke u utorak, 16.10.2018. sa učenicima prvog i trećeg razreda i profesoricom Bojanom Mirković SSŠ “Radivoj Uvalić”.

U ulozi predavača ovaj put oprobali su se učenici Ines Torda, Dragana Gajić i Marko Balaš. Prezentacijom i slikovitom pričom vršnjacima su podelili mnogo novih informacija, a potom su svi praktično primenili novostečena saznanja.

U slavu knjige, čitanja i pisanja i ovog oktobra sve naše sugrađane pozivamo da posete našu biblioteku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here