Posle mnogo godina dobili svoj krov nad glavom

Dodeljene seoske kuće sa okućnicom i paketi građevinskog materijala za izbegla i interno raseljena lica

4959

BAČKA PALANKA: Svečano potpisivanje ugovora između Opštine Bačka Palanka, korisnika izbeglih i interno raseljenih lica i prodavaca održano je danas (28. juna) u maloj sali Skupštine opštine.


Ugovorima su obezbeđena sredstva za poboljšanja uslova stanovanja izbeglih i interno raseljenih lica kroz četiri programa: dva seoska domaćinstva sa okućnicom i paket građevinskog materijala iz budžeta Republike Srbije, i seosko domaćinstvo i građevinski materijal iz sredstava Opštine Bačka Palanka.

Iz republičkog budžeta danas su dodeljene dve seoske kuće sa okućnicom vrednosti 9.500 EUR i paket građevinskog materijala u vrednosti od 550.000 dinara. Iz lokalnog budžeta dodeljena je jedna seoska kuća sa okućnicom u iznosu od milion dinara i tri paketa građevinskog materijala u vrednosti od 400.000 dinara.

[wonderplugin_slider id=170]

 

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica čestitao je svim potpisnicima ugovora i poželeo dug i srećan život u novim domovima.

„U narednih mesec dana očekujemo potpisivanje ugovora takođe po osnovu četiri programa. Ono što dugo čekamo jeste i useljenje 16 stambenih jedinica u zgradi na Sinaju koje će se ostvariti do kraja godine. Pored toga, očekuje nas i raspisivanje javnog poziva za 12 stambenih jedinica za izbegla i raseljena lica koja su ostala ispod crte“, izjavio je Šušnica.

Milka Zorić

Jedna od onih koji su posle dugo godina konačno dobili svoj dom je i Milka Zorić koja je izbegla iz okoline Bihaća. Sve ove godine, kako kaže, živeli su kao podstanari, a sad su dobili kuću u Čelarevu.

„Mnogo godina nemamo svoj krov nad glavom i sad konačno mogu da kažem da smo na svom. Mnogo smo srećni i zahvalni svima koji su ovo omogućili“, rekla je Milka koja živi sa svoja tri unuka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here