Praktična nastava iz biologije

U Obrovcu

1416

Početkom oktobra profesor biologije Verica Savin iz OŠ „Svetozar Marković“ Obrovac, po ranijem planu i programu slobodnih aktivnosti za nastavu biologije održala je praktičnu nastavu uz dogovor sa Lovačkim društvom „Prepelica“ iz Obrovca.


Izvela je učenike od petog do osmog razreda na fazaneriju pomenutog Lovačkog društva uz saradnju i asistenciju istaknutog člana ovog društva i nekada prosvetnog radnika Đorđa Kozomore, koji je objasnio učenicima način uzgoja fazana u poluprirodnim uslovima.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Učenici su imali priliku da vide odraslu fazansku divljač, a Kozomora im je objasnio način ishrane, čuvanja i pripreme hrane. Interesovanje učenika za smeštaj, bezbednost, čuvanje i ishranu fazana bila je očigledna. U povratku su učenici sa profesoricom Savin i Kozomorom posetili gazdinstvo Dušana Medića gde su videli lane koje je nastradalo od poljoprivredne mašine, a koje je Medić doneo kući i uz asistenciju veterinarske službe iz Bačke Palanke izlečio i odhranio ga. Lane je sada već odrasla srna koja je prirodne uslove zamenila sa domaćim ambijentom.

Ovakvim načinom nastave zadovoljni su pre svega učenici koji su izrazili želju za što više ovakve praktične nastave uz moto „Sačuvajmo prirodu i učestvujmo u ekološkoj zaštiti prirode“.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here