Predstavljeni radovi sa kolonije slikara

Galerija Kulturnog centra

1064

U ponedeljak, 17. decembra, u Galeriji Kulturnog centra Bačka Palanka, otvorena je izložba slika nastalih na 14. koloniji slikara u organizaciji Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke.


Ispred udruženja, posetiocima se obratio predsednik, Dragan Dimitrijević:

– Pozdravljam vas u ime svih članova našeg udruženja i zahvaljujem vam se što ste svojim dolaskom i prisustvom pokazali da uvek ima nade za umetnost, jer naš grad veruje u nju. Na ovoj koloniji, uz domaćine, je učestvovalo 18 slikara iz Beograda, Subotice, Sombora, Vrbasa, Osijeka i Banjaluke. I na ovoj, kao i na prethodnim kolonijama, slikalo se srcem, volelo mislima, gledalo dušom.

– Najraznovrsniji motivi su oživeli na platnima, počevši od kapi neba pa do apsolutnog beskraja. Iako se umetnost apsorbuje u oko posmatrača bez upustava ili procene, nije na odmet da naglasim da su sva platna realistično-metaforična, koloritna, a zajedničko im je što su obeležena znakom lepote i znakom trajanja. Naravno, i ova kolonija je realizovana sa puno mašte, inspiracije i topline, slikalo se svim tehnikama. Nismo bili ograničeni nekim parametrima ili aršinima s obzirom na širinu umetničkih izraza i rezultat svega toga je pred vama. U izložbi ćete moći uživati do polovine januara.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Pre zvaničnog otvaranja izložbe, a posle obraćanja direktora KC Marka Knežića, predsednik Dimitrijević je pozvao Paulinu Tomić i Zvonka Petra Jelića, prvo i trećeplasiranog sa Pokrajinske smotre likovnih stvaralaca Vojvodine da se predstave prisutnima, a dodao je da su na toj smotri u Sremskoj Mitrovici učestvovali još i Miloš Runjo i Nenad Devrnja. Sve njih su zahvalni ljubitelji slikarske umetnosti pozdravili toplim aplauzom.

Posle zvaničnog otvaranja izložbe radova sa 14. kolonije slikara u organizaciji ULS „Petar Tomić“ učesnici su pozvani na druženje u prostorijama udruženja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here