Primarni cilj ulazak u plej of

Odbojkašice "Merkura" se pripremaju za drugi deo sezone

917

Osvajanjem trećeg mesta u Prvoj vojvođanskoj ligi –Sever odbojkašice „Merkura“ su praktično ispunile ovosezonski plan.


Palančanke su u deset odigranih mečeva ostvarile sedam pobeda i tri poraza uz 19 osvojenih bodova.

– To je u skladu sa našim planom. S obzirom da se u rangiranju ekipa gleda broj pobeda, tu smo, držimo priključak za prve dve ekipe. Primarni cilj ove sezone nam je da ostanemo u vrhu i da se izborimo za plej of. U doigravanje idu četiri ekipe iz svake grupe, a ako uđemo u plej of videćemo prvo kolika će to biti razlika u broju bodova koji se prenose. To je za nas možda i nepovoljno, ali ukoliko dobijemo tri utakmice u ova preostala četiri kola regularnog dela mislim da nam plasman u plej of ne može izmaći. U doigravanju se potom igra dvokružni sistem, probaćemo da odigramo što bolje, pa ćemo videti, kaže predsednik OK „Merkur“ Dražen Medan.

Bačkopalanačke odbojkašice su posle božićnih i novogodišnjih praznika sa treninzima nastavile 9. januara, a drugi deo sezone kreće već 8. februara. Dakle, sistem takmičenja je zbog plej ofa poprilično zgusnut. Pored seniorske, „Merkur“ ove sezone ima prijavljene i pionirsku i kadetsku ekipu.

– Odigrali smo prvi krug pionirske lige i s obzirom da im je to prva takmičarska sezona, naše devojčice su odigrale jako dobro i zadovoljan sam time. Kadetska liga još nije počela, ali ćemo videti da li ćemo to igrati. Još se razmišljamo i čekamo da vidimo da li će nam to remetiti seniorsku ligu. Videćemo kada se odrede termini igranja i sastavi grupa, pa ćemo onda odlučiti šta ćemo sa kadetskim prvenstvom, rekao je Medan.

„Merkur“ planira da odigra dve-tri utakmice tokom ovih mini priprema.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here