Prioritet opremanje sala po školama u Bačkoj Palanci

1459

BAČKA PALANKA: U ovoj lokalnoj samoupravi trenutno je u APR-u registrovano 108 sportskih klubova, a 66 se aktivno takmiči i po tom osnovu konkurišu za sredstva opštinskog budžeta namenjena sportu.


Direktor opštinske Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara” u Bačkoj Palanci Darko Božović, svakako je jedan od najkompetenijih ljudi u ovoj sredini kada je reč o sportu i fizičkoj kulturi, a na konferenciji za štampu izneo je podatke po kojima je jasno da je se u ovom delu priobalja Dunava pridaje velika pažnja deci, mladima i njihovim sportskim aktivnostima. Čulo se da u je u ovoj lokalnoj samoupravi trenutno u APR-u registrovano 108 sportskih klubova, a pre nekoliko godina bilo ih je 45. Od registrovanih klubova 66 se aktivno takmiči i po tom osnovu konkurišu za sredstva opštinskog budžeta namenjena sportu, a na osnovu svojih programa.

[wonderplugin_slider id=173]

 

– Jedna smo od retkih lokalnih samouprava koja sve svoje obaveze izmiruje prema sportistima – naglasio je, između ostalog, Božović. – Deo budžeta za sport srazmerno raste, a opština je po završnom računu za prošlu godinu sportskim organizacijama dodelila još tri miliona dinara. Rezultati konkursa biće objavljeni ovih dana na sajtu opštine – rekao je Božović.

Radi se, podvukao je, i na sportskoj infrastrukturi po selima. U Mladenovu je aktuelno „prepakivanje” projektne dokumenacije za objekte namenjene sportu i fizičkoj kulturi, a u Despotovu posle 40 godina izgradiće se školska sportska sala. Otvaranjem sportskog centra sa prelepom sportskom halom u Gajdobri, prošle godine, sportisti više nemaju problem sa infrastrukturom.

– Jedna od tri osnovne škole u Bačkoj Palanci nema sportsku salu, ali lokalna samouprava nastoji da na konkursima dobije sredstva za izgadnju jednog takvog objekta. Jedan od prioriteta opštinskog buyeta u idućoj godini treba da bude opremanje školskih sala i objekata, jer je to baza iz koje deca dolaze u klubove – veli Božović. Sportski klubovi koji se jave na javni poziv dobijaju svoje termine, a posle Novog Sada, Bačka Palanka je jedna od retkih lokalnih samouprava koja ima Savet za školski sport koji je buyetiran. To znači da svako dete koje pobedi na školskom, odnosno plasira se na zonsko, pokrajinsko ili državno takmičenje, ima sve uslove da ode na to takmičenje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here