Projektna nastava u školi „Heroj Pinki“ – “Jedna jabuka na dan i lekar vam nije potreban”

2444

BAČKA PALANKA: Povodom 20. oktobra, Svetskog dana jabuka, nastavnica biologije Dragana Banović je sa svojim učenicima u školi „Heroj Pinki“ realizovala projektnu nastavu “Jedna jabuka na dan i lekar vam nije potreban”.

Jabuka je simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti, a Dan jabuka obeležava se u svetu od 1990. godine. Cilj projektne nastave bio je da se učenici upoznaju sa značajem jabuka u ishrani, da unaprede znanja o poboljšanju kvaliteta života konzumiranjem voća, podignu nivo svesti i odgovornosti u očuvanju zdravlja i usvoje zdrave navike u ishrani.

Aktivnosti su relizovane od 15. do 20. oktobra, kroz edukativne i kreativne radionice, kroz istraživanje jabuke kao simbola kroz poeziju, prozu i slikarstvo, zatim kroz izradu likovnih, literarnih radova i zidnog panoa, kroz učenje pesama, sportskih igara sa temom jabuka.

Pripremani su proizvodi od jabuka (pita i kompota) u školskoj kuhinji. Na kraju nedelje održana je kreativna radionica za sve učnike škole, edukativna prezentacija, likovna radionica i zabavna degustacija jabuka i proizvoda od jabuka. Učenici su kroz navedene aktivnosti, kreativne i edukativne radionice bili podstaknuti na učenje, druženje i toleranciju. Upoznali su značaj jabuka i usvojili zdrave navike u ishrani.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here