Promocija knjige „Sa druge strane obloga“ u Bačkoj Palanci

519

Promocija knjige „Sa druge strane obloga“ Bogdana Stevanovića u izdanju Vulkan izdavaštva biće održana u Pirate bar-u u Bačkoj Palanci u četvrtak, 11. aprila s početkom u 20 časova.


Na stranicama ove knjige Stevanović nam otkriva da se sa one strane obloga ne nalaze rane, već reči što leče. Aprilsku turneju u Srbiji Blogdan počinje dan ranije u Novom Sadu pa potom nastavlja u Bačkoj Palanci te je to idealna prilika da upoznate autora i porazgovarate o knjizi koja je očarala mnoge. Organizator promocije i moderator ove književne večeri je Tamara Jožić, novinar i radijski voditelj.

„Sa druge strane obloga“ pisana je u dva dela, odnosno dva poglavlja, a čitalac bira da li će je čitati od početka ili od kraja, jer je kraj zapravo novi početak. Poglavlje Obloge sadrži priče u kojima Bogdan daje portret vremena u kom živimo, suočavajući nas sa svim onim pred čim zatvaramo oči i stežemo srce. Poglavlje Rane sadrži priče u kojima je promenjena perspektiva pripovedanja, pa sada priče pričaju ne samo junaci već i predmeti – što posebno doprinosi atmosferičnosti. Mnoge priče prate ilustracije i citati.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Bogdan Stevanović rođen je u Beogradu. Posle diplomiranja na Geografskom fakultetu, pohađao je master studije turističkog novinarstva na Univerzitetu Autonoma u Barseloni. Autor je projekta Svet dostupan svima, osnovanog sa ciljem pružanja informacija o turističkim destinacijama osobama koje koriste invalidska kolica. Jedan je od osnivača humanitarnog pokreta Pokaži malo da ti je stalo. Izabravši ime Blogdan, od decembra 2014. godine piše istoimeni blog koji je za dve godine okupio više od 100.000 pratilaca. Priče sa bloga prenosili su vodeći onlajn i štampani mediji u zemlji i regionu.

Autor u svakoj prilici ističe važnost solidarnosti i humanitarnog rada, te i ovoga puta 50 dinara od svakog prodatog primerka knjige donira Nacionalnom Udruženju Roditelja Dece Obolele od Raka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here