Promocija knjige „Šorom, sredom dvared“ Bore Otića

800

BAČKA PALANKA: U Galeriji biblioteke „Veljko Petrović“ u četvrtak, 18. aprila od 19 časova održaće se promocija knjige „Šorom, sredom dvared“ Bore Otića.


Autor jedne od najgledanijih emisija Radio-televizije Vojvodine, „Petkazanje,“ Bora Otić, objavio je drugu knjigu priča. „Šorom sredom dvared“ je autorski iskaz o ljudima i salašima.

Sa naslovom iz jednog od najvrcavijih bećaraca „Šorom sredom svima redom“, Bora Otić, je priredio i svojevrstan rečnik vojvođanskog jezika bez kog nije moguće razumeti niz starinskih izraza. To je jezik birtaša, muzikanata, snaša, sutona u ravnici i nadasve smeha onog paorskog, težačkog. Tu je i patnja, ali ne za nekim vremenima, već za ljudima i brazdama koje su zaorali, sve ih je crno bele oslikao i smestio među debele korice svoje druge knjige, koja bi prema šeretskim rečima autora mogla da služi i domaćicama za podupiranje oblatni.

[wonderplugin_slider id=95]

 

Bora Otić, novinar i pisac, priređuje i trilogiju, „Šorom sredom trired,“ a ako mu se posreći, planira da napiše i četvrto delo koje bi se bećarski zvalo „Šorom sredom trired plus jedared, “ sve uz inat svima potonjima. Izdavačka kuća „Prometej“ objavila je knjigu u 3000 primeraka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here