Prva liga – prva briga

Rukometaši „Hercegovca“ počeli pripreme za drugi deo prvenstva Druge lige Srbije - Sever

1098

Jesenji prvak Druge rukometne lige – Sever, gajdobranski „Hercegovac“, 24. januara počeo je pripreme za drugi deo prvenstva koje će uslediti početkom marta, a do tada će se Gajdobrani uglavnom pripremati u Sportskoj hali „Tikvara“ kako bi nastavak prvenstvene trke za bodove dočekali što spremnije.


– Treniraćemo dva puta nedeljno, utorkom i petkom od 20.30 sati zajedno sa rukometašima „Lavova BP“. Odziv igrača na prvom treningu bio je veoma dobar i nadam se da će takav ostati do završetka pripremnog perioda. Kao jesenji prvaci smo sami sebi nametnuli obavezu da se i na kraju prvenstva nađemo na čelnoj poziciji, osvojimo titulu prvaka i od naredne sezone igramo u Prvoj ligi –Sever. Sigurno da to neće biti nimalo lako, iako ćemo od jedanaest prvenstvenih utakmica šest odigrati kao domaćini, a pet na strani.

– Ukoliko nam vremenske prilike dozvole deo priprema obavićemo u gajdobranskoj sportskoj hali.Trenutno je na okupu devetnaest rukometaša koji konkurišu za sastav naše najbolje ekipe, kaže Dragan Sudžum, trener „Hercegovca“.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Gajdobrani su jesenji prvaci sa devetnaest osvojenih bodova, jednim više od drugoplasirane „Slavije“ iz Novog Sada i dva boda prednosti u odnosu na trećeplasiranu PIK „Prigrevicu“.

– Naša ekipa je u odnosu na jesenji deo takmičenja ostala ista. Uostalom, nema potrebe menjati sastav koji je tokom prve polusezone igrao dobro i osvojio titulu jesenjeg prvaka. Atmosfera u ekipi je veoma dobra što je takođe jedan od bitnih preduslova za ostvarivanje dobrih rezultata. U ovom trenutku za „Hercegovac“ igra pet rukometaša koji nastupaju na dvojnu registraciju, a jedan od njih je i levi bek Tatić koji nastupa za mlađe kategorije novosadske „Vojvodine“, ističe Rajko Prodanović, direktor RK „Hercegovac“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here