Prvenstvo ŠK Gimnazijalac: Lovorike Stefanu Ristiću

702

Pobednik prvog zvaničnog Prvenstva ŠK „Gimnazijalac“ iz Bačke Palanke, održanog u biblioteci Gimnazije „20.oktobar“, je Stefan Ristić sa šest osvojenih poena.


Drugoplasirani je bio Darko Milešević sa 5,5 poena, dok su treće mesto podelili Gojko Došenović i Aleksandar Tot sa po pet poena, ali je bronza ipak pripala Došenoviću zbog boljih dodatnih kriterijuma. Na turniru je učestvovalo 17 članova ŠK „Gimnazijalac“, a posebno raduje činjenica da su polovina među njima bili omladinci, budući oslonac i pokretačka snaga kluba. Najuspešniji među osmoricom omladinaca bio je Vuk Šijakov sa osvojenih 3,5 poena.

Odigrano je sedam kola po Švajcarskom sistemu, a tempo igre je bio 90 minuta po igraču za prvih 30 poteza i 30 minuta do kraja partije. Pobednik turnira i najbolji omladinac su osvojili prelazne pehare, dok su su tri prvoplasirana učesnika ovojili novčane nagrade. Turnir je protekao u pravom prijateljskom ambijentu, iako su partije bile uglavnom napete i u svakom kolu je viđeno po nekoliko vrlo borbenih derbija. Predsednik ŠK „Gimnazijalac“ Ivan Tot sa ponosom ističe da je ovim turnirom otvoreno novo poglavlje u životu kluba – Planiramo da više puta godišnje organizujemo slične turnire, od kojih će neki biti rejtingovani i otvoreni i za igrače iz drugih klubova.

Ideja nam je da omogućimo našim igračima da odigraju što više kvalitetnih partija tokom godine, kako bi što brže napredovali i što spremniji dočekali novu takmičarsku sezonu. U tom smislu, ovaj turnir je ujedno bio i dobra provera spremnosti naših igrača pred početak Kupa Vojvodine i Ligaških takmičenja – zaključio je Tot.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here