Prvo mesto „Krilima Krajine“

Na petom Memorijalnom fudbalskom turniru „Gligorije Gile Leškov“

1124

Tradicionalni peti turnir pionira u fudbalu Memorijal „Gligorije Gile Leškov“ odigran je na terenu USR „Tikvara“.


Na turniru su učestvovale ekipe OFK „Stari grad“, ŠF „Triento“ iz Futoga, „Hercegovac“ iz Gajdobre, „Vojvodina“ iz Tovariševa, OFK „Bačka“ iz Bačke Palanke i domaćin „Krila Krajine“.

Pre početka turnira obavljeno je svečano otvaranje na kome su pored članova ekipa bili prisutni supruga Gligorija Leškova Milica i sin Vladimir.

Na otvaranju turnira govorili su Milan Beljanski, Trivo Ilić i Dušan Grubor. Njih trojica su biranim rečima govorili o Gligoriju Giletu Leškovu, koji je ostavio neizbrisiv trag u bačkopalanačkom fudbalu, posebno u radu sa mlađim uzrasnim kategorijama.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Nakon otvaranja igralo se na dva terena u dve grupe, a fudbaleri su nastojali da ostvare što bolje rezultate i izbore se za dobar plasman. Ekipe su bile podeljene u dve takmičarske grupe. U konkurenciji igrača rođenih 2010. godine prvo mesto pripalo je ekipi „Krila Krajine“, koja je u finalu savladala ŠF „Triento“ iz Futoga sa 1:0 sjajnim golom Stefana Jovina.

U borbi za treće mesto, „Hercegovac“ je savladao OFK „Bačku“ sa 5:0, dok je u utakmici za peto mesto „Vojvodina“ bila bolja od „Starog Grada“ sa 6:1.

Po završetku turnira pehar u trajno vlasništvo i prelazni pehar uručen je ekipi „Krila Krajine“. Pehare su uručili Vladimir Leškov i Dušan Grubor. Pobednička ekipa igrala je u sastavu, Žarko Glamočanin, Stefan Vuleta, Strahinja Galić, Đorđe Glamočanin, Jovan Kesić, Strahinja Tordaji, Stefan Jovin, Filip Hajduk, Mita Vranac, Strahinja Bukvić, Dragan Grubor i Milan Kapelan. Ekipu je kao trener vodio Miroslav Karanović.

Utakmice na turniru vodile su sudije Nađa Marić i Stefan Tošić iz Bačke Palanke i Nenad Sovilj iz Čelareva. Organizacija turnira i ovaj put je bila poverena trenerskoj organizaciji OFS Bačka Palanka, a njegovu realizaciju sproveli su treneri FK „Krila Krajine“ Milan Beljanski, Miroslav Karanović, Zdravko Škavo i Dušan Beljanski.

Odigravanje turnira pomogao je Opštinski fudbalski savez Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here