Puno posla je pred nama

Predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra Mladen Lučić

1076

NOVA GAJDOBRA: Pred Savetom Mesne zajednice Nova Gajdobra u 2019. godini puno je poslova, jer su napravili ambiciozan plan i program aktivnosti koji je realno ostvariv.


Prva faza izgradnje nove zgrade Mesne zajednice preko puta postojeće je završena, a ove godine je u tu namenu iz budžeta Opštine izdvojeno dva miliona dinara. Ista suma opredeljena je i u 2019. godini, ali to neće biti dovoljno za završetak radova.

– Završetak radova u prvoj fazi izgradnje ovog objekta nas očekuje do 20. decembra. Treba da se izliju temelji, a uplatili smo i priključak na elektro mrežu. Za nastavak radova iduće godine budžetom Opštine smo opredelili još 2 miliona dinara, ali već sada znamo da to neće biti dovoljno, pa će se prvim rebalansom sledeće godine obezbediti još dodatnih dva miliona dinara. To bi podrazumevalo zidanje do prve ploče da bi bilo završeno prizemlje. Neki realan period za završetak tog objekta je četiri – pet godina.

– Imamo najavu da će JP„Standard“ sledeće godine asfaltirati parking prostor kod mesnog groblja, jer imamo dosta pritužbi žitelja sela. Taj prostor ukupno iznosi 900 kvadratnih metara, a tokom 2019. godine ćemo sigurno izvesti polovinu radova. U odluci o budžetu Opštine za iduću godinu su oporedeljena sredstva za priključak zgrade seoske ambulante na kanalizacionu mrežu, jer se žitelji našeg sela žale na neprijatne mirise, posebno noću.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Neshvatljivo je za mene da objekti javne namene nisu bili priključeni na kanalizacionu mrežu, a zahvaljujući predsedniku Opštine za tu namenu je opredeljeno 500 hiljada dinara, kaže Mladen Lučić, predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra.

U 2019. godini će se nastaviti sa ulaganjem u OŠ „Aleksa Šantić“, kao i sa organizacijom seoske i hramovne slave Svetog Vasilija Ostroškog, „Danima kolonizacije“ i godišnjim koncertom KUD „Jovan Dučić“.

– U saradnji sa donatorima obezbedili smo da svako dete u školi dobije paket školskog pribora. Sledeće godine planiramo da, u saradnji sa donatorima, obezbedimo da svaki bračni par koji živi u selu i dobije prinovu dobije i određen poklon. Voleli bi da broj novorođene dece u Novoj Gajdobri bude što veći, a ovo je samo simbolična mera nego što predstavlja stvarnu pomoć. To, međutim, pokazuje da brinemo o tome kako bi mladi ostali u našem mestu, a to je konstantna borba.

– Nastavićemo sa popločavanjem trotoara u centru sela gde nam je staza od glavnog puta, uz park, do prodavnice „Park“ veoma interesantna i zahteva ozbiljnu sanaciju. To ćemo gledati da završimo sledeće godine, navodi Lučić.

Sledeće godine će se nastaviti i sa ozelenjavanjem Nove Gajdobre, a problem je i na mesnom groblju. Konkretno zapušteno je Katoličko groblje gde se šipražje širi na Pravoslavno groblje. Po pitanju uređenja Katoličkog groblja, Savet MZ Nova Gajdobra će se obratiti Ambasadi Nemačke.

Još jednom iz Saveta MZ Nova Gajdobra apeluju na žitelje ovog sela da budu disciplinovani po pitanju odlaganja smeća.

– Deponiju čistimo dva puta godišnje, ali građani često odlažu smeće na sam ulaz, pa ona bude zakrčena, dodao je predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra,

Što se tiče asfaltiranja ulica u Novoj Gajdobri, Savet MZ Nova Gajdobra svake godine uputi zahtev JP „Standard“ sa prioritetima za sledeću godinu. Nekoliko ulica je nezavršeno i to su ulica Maršala Tita od Školske do kraja i ulica Karađorđeva od Školske do kraja, kao i produžetak ulice Žarka Zrenjanina.

Spomenik Zdravku Miskinu

Savet MZ Nova Gajdobra sledeće godine planira da u centru sela postavi postament sa bistom Zdravka Miskina, policajca koji je izgubio život 1998. godine u akciji protiv šiptarskih terorista na Kosovu i Metohiji.

– Uredili smo plato, a sada smo u postupku dobijanja potrebnih dozvola. Taj papirološki problem ćemo, nadam se, rešiti u narednih nekoliko meseci, a moja procena je da bi to koštalo oko pola miliona dinara. To nisu sredstva koja se ne mogu skupiti, ističe Mladen Lučić

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here