Raščišćen veliki ulični korov u Novoj Palanci

3389

BAČKA PALANKA: Kada je reč o komunalnoj higijeni u Bačkoj Palanci domaćini, vlasnici kuća za stanovanje, pored košenja trave u svojim dvorištima, dužni su da pokose travu na javnim površinama ispred svoga doma.


Do početka prošle nedelje u Ulici Save Kovačevića u Novoj Palanci, a pored preko 200 metara ograde nekadašnje čuvene fabrike „Merkur”, nabujala trava i korov visine i do dva metra zaklanjali su pogled na nekadašnji ponos grada, a od fabrike čije je dvorište krasilo cveće i ukrasno drveće i šiblje i paunovi koji su bili zaštitni znak „Merkura”, danas je pusti i zarasli fabrički krug.

Pozvali smo novopostavljenog direktora JKP „Komunalprojekt” Boška Mijatovića i on je obećao da će u roku 24 sata sve biti pokošeno. Rečeno učinjeno, pa sada ovaj krajolik ponovo liči na urbani pejzaš, a ne na zaparloženu divljinu. Inače, fabriku „Merkur“ je pre skoro pet godina iz stečaja kupila lokalna samouprava i ima planove. Kada je reč o komunalnoj higijeni u Bačkoj Palanci domaćini, vlasnici kuća za stanovanje, pored košenja trave u svojim dvorištima, dužni su da pokose travu na javnim površinama ispred svoga doma. Ako mogu građani, isto važi i za vlasnike nekoliko hiljada kvadratnih metara kancelarijskog i poslovnog prostora „Merkura”.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Verovatno je ovim vlasnicima lakše, jer imaju svoje, opštinsko komunalnom preduzeće. Srećom direktor „Komunalprojekta“ reaguje na upozorenja i uvodi novu praksu u radu komunalnih službi koje u gradu i selima pored usluga u oblasti vodosnabdevanja, odvođenja otpadnih voda, iznošenja smeća i pružanja pogrebnih usluga, takođe i održava zelene površine u centru grada, na javnim površinama, parkovima i ispred državnih institucija, ali i na skoro svim grobljima u opštini.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here