Realizovan projekat „Različiti, a slični“

Negovanje multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije

698

Udruženje medicinskih sestara u predškolskim ustanovama u Južnobačkom okrugu u saradnji sa učenicima SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ obrazovnih profila kuvar i poslastičar sa profesorima, a pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine realizovalo je projekat „Različiti, a slični“.


U pitanju je aktivnost kojom se u cilju multikulturalnosti i međunacionalne tolerancije, kao i negovanja starih običaja pripremaju tradicoionalna jela Srba, Slovaka, Mađara i Rusina. Ukusno pripremljenim jelima je SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ počastila zaposlene u školi povodom Dana prosvetnih radnika, a u ovu aktivnost su se uključili i članovi CTKU „Kosta  Abrašević“ sa predstavljanjem tradicionalnih nošnji naroda Vojvodine.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Direktor SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ Tomislav Đuretić je istakao da se ova škola trudi da bude aktivna na više strana i vrlo rado su prihvatili poziv Udruženja medicinskih sestara iz predškolskih ustanova u Južnobačkom okrugu.

Predsednica Udruženja medicinskih sestara u predškolskim ustanovama u Južnobačkom okrugu Julka Čabrilo je istakla da se planira proširenje ovog projekta kako bi zaživio u Bačkoj Palanci u narednim godinama.

Profesorica smera kuvarstva Milena Gobeljić je naglasila da su u ovom projektu učestvovali učenici drugog i trećeg razreda smera kuvari i poslastičari.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here