Repertoar u Gradskom bioskopu u Bačkoj Palanci

2518

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu naredna dva vikenda biće prikazani hit filmovi.


Od 10. do 12. januara od 17.00 i 19.00 časova biće prikazan animirani film „Fiksizi – majstorčići“.

Sadržaj filma:

Majstorčići su ruska dečija animirana avantura nastala po knjizi Edvarda Uspenskog. Radnja prati grupu malih čovečuljaka – Majstorčića koji žive u kućnim spravama i popravljaju kvarove. Majstorčići žive u kući Toma Tomasa i njegovih roditelja, sa kojima živi i Tom Tomasova baka, a društvo im pravi i grupa paukova.Kada jedan od njih nabavi posebne narukvice koje ga pretvaraju u super moćnog nevaljalca, na scenu stupaju njegovi šareni mali prijatelji, Tom Tomas i laboratorijski profesor da spasu dan!


[wonderplugin_slider id=185]

 

Od 17. do 19. januara od 17.00 i 19.00 časova biće prikazan animirani porodični film „Aladin i leteći ćilim“.

Sadržaj filma:

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lepo i zanimljivo mesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svetu koji se nalazi iza planina na horizontu.


Naredna dva vikenda od 10. do 12. januara kao i od 17. do 19. januara od 21.00 časova biće prikazana biografska drama „Dnevnik Diane Budisavljević“.

Sadržaj filma:

Apsolutni pobednik Pulskog filmskog festivala sa šest osvojenih priznanja, istinita je priča o državljanki austrijskog porekla udatoj za lekara pravoslavne veroispovesti u Zagrebu, koja je za vreme Drugog svetskog rata, sigurne smrti spasila više od 10.000 srpske dece iz NDH logora. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog detinjstva i tek tada saznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Diana je vodila detaljnu kartoteku dečijih sudbina, koju će joj nakon rata oduzeti nepovratno komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko poreklo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njene smrti pronašla unuka, rasvetljena je herojska uloga žene uverene da njen život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

Ulaznice za sve filmske projekcije se mogu kupiti svakog radnog dana u Galeriji Kulturnog centra od 8.00 do 14.00 časova po ceni od 250 dinara.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here