Sa računa Mlekarske škole sebi i suprugu prebacila skoro 5 miliona dinara

1937
Foto: Ilustracija

Zbog toga što je tokom 9 godina neosnovano prebacila skoro 5 miliona dinara sa računa srednje Mlekarske škole u Pirotu u kojoj je zaposlena, na svoj i račun svog supruga, policija je uhapsila 55-godišnju ženu iz Pirota i njenog 3 godina starijeg supruga.


Uhapšena radnica Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ Z. M. tereti se da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se njen suprug B. M. sumnjiči da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Ona je, kako se sumnja, sačinjavala naloge za prenos u kojima je navodila imena različitih dobavljača za mleko, svoj i tekući račun B. M, a potom iste zajedno sa ostalim nalozima za prenos dostavljala na potpisivanje i overu, nakon čega ih je predavala na realizaciju u poslovnim bankama – saopštavaju iz policije.

Od 2010. godine do jula ove godine, radnica škole je u više navrata, objašnjavaju u policiji, sa školskog računa na svoj račun i račun svog supruga prebacila ukupno 4.885.898 dinara

Supružnicima iz Pirota je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštu u Nišu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here