Sada je lepše živeti u Ulici Cara Lazara

2628

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica i mr Miroslav Sićević, direktor opštinskog Javnog preduzeća „Standard”, upravljačem puteva, posetili su gradilišta u ovom gradu, odnosno izvođače koji rade na rehabilitaciji – asfaltiranju ulica.


Konstatovano je da je završeno redovno održavanje puteva u Bačkoj Palanci, te da su radovi izvedeni sistematski i kvalitetno.

– Nisu samo zakrpljene udarne rupe već su cele oštećene površine skidane i presvlačene novim slojem asfalta – potvrdio je Šušnica. – Nakon uspešno završenih poslova na redovnom održavanju puteva nastavljamo sa radovima na rehabilitaciji putne mreže u Palanci. Radi se u produžetku Ulice Cara Lazara, a u dužini od skoro 500 metara i tri metra širine. Prvobitno bilo je planirano da se kolovoz proširi na šest metara, ali se odustalo, jer bi tu saobraćajnicu koristili veliki kamioni i povećali bi probleme stanovnicima ovog dela grada. Postaviće se nova saobraćajna signalizacija, ograničiti brzina i zabraniti saobraćaj vozilima preko pet tona. Time će se rešiti problemi koji su mučili ljude koji ovde stanuju.

Građani su nam sami rekli da je sada lepo živeti u Cara Lazara ulici, ali neće oni biti jedini koje će nov asfalt da obraduje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Žrtava fašizma je sledeća ulica koja će biti asfaltirana u dužini od 340 metara – dodaje Šušnica. – Koliko se bude moglo rešavaće se i problem atmosferske kanalizacije i to rehabilitacijom otvorenih kanala koji su skoro zatrpani, verovatno od strane samih stanovnika. Orahova ulica biće presvučena novim asfaltom u dužini 255 metara, kao i Ulica Đure Kneževića gde je podignuta zgrada sa stanovima za raseljena i proterana lica, u dužini od 300 metara. Ispred zgrade, ali i pored susedne pravoslavne crkve u naselju Sinaj biće urađen parking. Takođe, nov asfalt u dužini od 300 metara dobiće i Skojevska ulica u istom naselju.


U zonama nelegalne gradnje 17 šorova

Direktor „Standarda” Miroslav Sićević precizirao je kolike su ukupne potrebe za rekonstrukcijom puteva u bačkopalanačkoj opštini. – Programom koje je sačinilo naše preduzeće potrebno je rehabilitovati 27 ulica u vrednosti od 670 miliona dinara. Tome treba dodati 17 ulica, manje ili veće dužine, u zonama nelegalne gradnje, a tu je reč o novom asfaltu. Tu je problem što nisu rešeni pravno-imovinski odnosi, a na tome najviše radimo. Moramo rešiti problem građana, iako se radi o nelegalnoj gradnji – pojasnio je Sićević. – Radi se i na uređenju pešakih staza koje, takođe, treba rehabilitovati. „Standard” nastoji da radi sistemski, deo po deo, a na najugroženijim mestima. Nekome to možda izgleda malo, ali moram ih podsetiti da Bačka Palanka, odnosno JP „Standard” upravlja sa preko 150 kilometara opštinskih puteva i skoro 300 kilometara pešakih staza u 14 naseljenih mesta.

Branislav Šušnica je istakao da je Bačka Palanka jedna od opština koja svake godine kontinuirano ulaže u rehabilitaciju putne mreže, naravno u skladu sa mogućnostima. Ove godine za rehabilitaciju, presvlačenje novim asfaltom puteva, namenjeno je 36 miliona dinara, 24 miliona za redovno održavanje, a 16 miliona za popravku trotoara i pešačkih staza. I u samom centru varoši radiće se značajan poduhvat.

[wonderplugin_slider id=67]

 

– Rebalansom opštinskog budžeta predviđena su 43 miliona dinara za rekonstrukciju dela Ulice Kralja Petra Prvog,(glavna ulica) od Žarka Zrenjanina do Šafarikove – objasnio je predsednik. – Biće proširena raskrsnica kod robne kuće, postavljen nov semafor i trotoar sa severne strane ulice, a sa južne strane radiće se iduće godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here