Šetnja od centra Bačke Palanke do Bagremare

Međunarodni dan pešačenja će biti obeležen i u Bačkoj Palanci

1810

Petnaesti septembar – Međunarodni dan pešačenja, na poseban način obeležiće članovi Planinarskog društva „Ravničar“ iz Bačke Palanke.


Toga dana sa početkom u 10 sati, biće organizovana šetnja – pešačenje od centra Bačke Palanke (Erste bank), do šume Bagremara.

– Ova akcija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja – kaže Ognjan Ivančić, član PD „Ravničar“. – Njen cilj je podsticanje zdravih navika života, ukazivanje na važnost kretanja za očuvanje zdravlja i radnih sposobnosti, kao i upoznavanje turističkih potencijala i uređenih pešačkih puteva uSrbiji.

Od dvanaest pešačkih puteva koji se protežu preko Evropskog kontinenta, duž naše zemlje prolaze dva, E – 4 i E – 7. Koristim ovu priliku, da pozovem sve zaintertesovan građane da nam se pridruže ispred Erste bank, kako bi zajedno sa nama – članovima „Ravničara“, pešačili do šume Bagremara. Na mestu odredišta očekuje nas posebno druženje, kao i upoznavanje sa aktivnostima PD „Ravničar“.

„Svi koji uzmu učešća u ovoj akciji, sa sobom treba da ponesu dobro raspoloženje i ništa drugo“.

Član PD „Ravničar“ Ognjan Ivančić, nakon ove najavljuje novu akciju „Kopaonik“, koja će biti održana od 21 do 23. septembra ove godine, kada će članovi ovog društva pokušati da se popnu na vrh ove planinske lepotice, visok 2017 metara

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here