Sjaj „mladih glumaca“ podigao publiku na noge

889

Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ obeležila je „Mesec knjige“ kako dolikuje ugledu najstarije kulturne ustanove u lokalnoj zajednici koja će s ponosom 2019. godine obeležiti 150. rođendan.


Protekle nedelje u celu ovu veličanstvenu priču u kojoj se pronosila MOĆ knjige, ukolopletila se i predstava basne Tri praseta u izvođenju devojčica i dečaka iz vrtića „Bambi.“ Vaspitačice Nevena Đukić i Nives Rajber pokazale su svu svoju ljubav prema deci, profesiji, konačno i umeće da četvorogodišnje „glumce“ nauče da se užive u svoje uloge do te mere da sve vreme dok je trajala predstava roditelji, bake i deke u prepunoj galeriji nisu prestali da slikaju, te oduševljeni svaku scenu pozdravljali srdačnim aplauzom.

Na samom početku prisutne je pozdravila vaspitačica Snežana Šijaković koja se zahvalila vaspitačicama na trudu kao i roditeljima kojima nije bilo teško da obezbede adekvatne kostime kako bi predstava zadovoljila standarde prave glume.

Zatim je prisutne pozdravila Koviljka Dobrić, koordinator projekta „Književno kreativna dešavanja u životima mladih.“ U svom obraćanju gospođa Dobrić izrazila je poštovanje prema vaspitačicama Snežani, Neveni i Nives, roditeljima koji svojim prisustvom i trudom uče svoje mališane kako se uz knjigu uspravno raste, naravno, iz srca i s puno ljubavi pozdravila je i „mlade glumce.“ Kao dugogodišnji bibliotekar i ovoga puta podsetila je na priču kako je tvorac teorije relativiteta Albert Ajnštajn, zapravo, postao Ajnštajn zato što je na vreme počeo da čita bajke….

Koviljka Dobrić nije krila svoje zadovoljstvo s obzirom da je ova predstava okupila u Biblioteci poslenike koji imaju za cilj da najmlađe uvedu u svet knjige u vremenu koje za knjigu pronalazi zamenu i tako mališanima umesto knjige serviraju svet igrica, pametnih telefona. Ta zamena nikako nije adekvatna, jer knjiga, između ostalog, čuva sjaj jezika i sjaj dečijeg stanja duše.

I eto tako zahvaljujući ovoj dobroj predstavi prisutni naučiše kako da se prestanu plašiti strašnog vuka….Zidati i samo zidati, ne biti lenj da ozidaš kuću ni od slame , ni od pruća, već pravu kuću. Kuću od cigle.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here