Školski dan u Biblioteci „Veljko Petrović“

387

BAČKA PALANKA: U sredu, 6. novembra, Dečje odeljenje Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ posetili su učenici II2 OŠ „Vuk Karadžić“ sa svojom učiteljicom Stojankom Balj.


To nije bila obična, niti uobičajena poseta. Bibliotekari su bili domaćini, a učenici su svoj nastavni dan realizovali u biblioteci na zanimljiviji i kreativniji način. Pesnik Goran Jović je pevao svoje pesme, a deca su imala zadatak da ih ilustruju. Razgovarali su sa pesnikom otklanjajući kroz razgovor nedoumice.

Čas muzičkog je bio spoj više umetnosti.

Korunovićevu pesmu „Jesen“ Goran Jović je svirao na gitari, a učenici pevali i osmislili koreografiju. Na času srpskog jezika su učili o Vuku Karadžiću čije ime nosi njihova škola. Bibliotekarka Dečjeg odeljenja, mr Borislava Toljagić-Segedi je pripremila veliki broj knjiga o Vuku Karadžiću, kao i knjige narodnih umotvorina koje je Vuk sakupljao. Deca su imala priliku da usvoje nove informacije, prošire svoje znanje i otkriju nove mogućnosti učenja koje pruža biblioteka.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Čas matematike je bio prava avantura.

Istražujući enciklopedije pronašli su mnoge zanimljivosti i o Rimljanima i o rimskim brojevima. Da časovi mogu biti jako zanimljivi, uz dobar tim i znatiželjne učenike, dokaz je ovaj događaj.

[wonderplugin_slider id=185]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here