Slanje u karantin i u Bačkoj Palanci

Policija je jutros bila na više adresa u Bačkoj Palanci i one koje su prethodnih dana prešli granicu, poslala u kućni karantin na dve nedelje

15563

Jedna od mera koje se sprovode u borbi protiv korona virusa jeste i stroga kontrola na graničnim prelazima, tačnije obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana svih koji se vraćaju u Srbiju.


Bačkopalančanima koji su prethodnih dana prešli granicu, jutros je na kućnoj adresi bila policija i naložila kućni karantin u trajanju od 14 dana.

Muškarac iz Bačke Palanke juče je iz Hrvatske u Srbiju ušao na granični prelaz Bačka Palanka. Kako sazanjemo, jutros mu je na vrata stigla policija i odredila kućni karantin. U narednih 14 dana on ne sme da izađe iz kuće, a više puta u toku dana policija i sanitarna inspekcija će proveravati njegovo kretanje. Ukoliko ga ne nađu kod kuće, obaveštava se tužilaštvo i dobija krivičnu prijavu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Takođe, bračni par iz Bačke Palanke tokom vikenda je išao po ćerku u Sloveniju. Kao i u prvom slučaju, policija im je danas (17.03.) pre podne bila kući i odredila kućni karantin za svo troje u trajanju od 14 dana.

Granice Srbije zatovrene su za sve strane državljane, sa izuzetkom diplomata akreditovanih u Srbiji i lica sa boravišnom dozvolom. Svi koji se vraćaju u zemlju su u obavezi da budu u samoizolaciji 14 dana pod krivičnom odgovornošću – 1 godina zatvora (kontrolišu JLS i Vojska – pozivi na kućni telefon, fizička provera prisustva). Granice su otvorene za kamione za snabdevanje, tranzit robe i humanitarne konvoje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here